Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Noua lege cu privire la carburanți a intrat în vigoare - iată ce se schimbă

© Sputnik / Valeriy Melnikov / Accesați arhiva multimediaПовышение цен на бензин
Повышение цен на бензин - Sputnik Moldova, 1920, 14.05.2021
Abonare
Noua lege cu privire la carburanți a intrat în vigoare, fiind publicată în Monitorul Oficial. Iată ce se schimbă pe piața produselor petroliere.

CHIȘINĂU, 14 mai - Sputnik. Decretul de promulgare și legea pentru modificarea legii privind piața produselor petroliere au fost publicate vineri, 14 mai, în Monitorul Oficial.

Astfel, ANRE va reveni la experiența de până la 2018, când la fiecare 2 săptămâni stabilea prețuri plafon la carburanți.

АЗС - Sputnik Moldova, 1920, 07.05.2021
Expert despre plafonarea prețurilor la combustibil: Lucru nedus până la capăt

În decurs de o lună, Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică va elabora și va aproba Metodologia de calcul și aplicare a prețurilor la carburanți.

Precizăm, în timp ce pe piețele mondiale costul unui baril de petrol scad în mod constant, în țara noastră prețurile la produsele petroliere au crescut considerabil.  Asta în timp ce la nivel mondial costul unui baril de petrol a scăzut în mod constant.

Anterior, reprezentanții Agenției Naționale de Reglementare în Energetică (ANRE) au declarat că reglementarea prețurilor la carburanți este prerogativa Consiliului Concurenței, iar cei de la Consiliu, la rândul lor, au menționat că totuși ANRE-ul este responsabil de prețurile la combustibil. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0