Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Secretarul de stat Gheorghiu s-a întâlnit cu sportivii calificați la Jocurile Olimpice

© Sputnik / Alexey Filippov Sport
Sport - Sputnik Moldova, 1920, 14.05.2021
Abonare
În ajunul Zilei Sportivului și a Mișcării Olimpice, secretarul de stat în domeniul tineretului și sportului, Ivan Gheorghiu, a efectuat o vizită la Centrul Sportiv de Pregătire a Loturilor Naționale.

CHIȘINĂU, 14 mai – Sputnik. Ivan Gheorghiu s-a întâlnit cu sportivii de performanță calificați la Jocurile Olimpice și antrenorii lor. Oficialul a discutat despre problemele și necesitățile cu care se confruntă sportivii, reușitele lor și evoluția antrenamentelor pentru participarea la Jocurile Olimpice din această vară de la Tokyo.

Nicolae Juravschi - Sputnik Moldova, 1920, 12.05.2021
Sport
Nicolae Juravschi: Contăm pe medalii la Tokio

Secretarul de stat a vizitat sălile sportive a edificiului unde se desfășoară procesul de instruire și antrenament ale sportivilor, dar și căminul din cadrul Centrului Sportiv de Pregătire a Loturilor Naționale, care se află în proces de reconstrucție. Lucrările sunt executate în proporție de 75 la sută.

Ivan Gheorghiu a menționat că Ministerul Educației, Culturii și Cercetării va continua să depună toate eforturile pentru a-i susține pe sportivii moldoveni, pe care i-a îndemnat să muncească în continuare pentru a fi și mai buni și pentru a obține rezultate maxime la competițiile sportive naționale și internaționale.

"În contextul Zilei Sportivului și a Mișcării Olimpice, marcată anual în a treia zi de sâmbătă a lunii mai, oficialul i-a felicitat pe sportiviși antrenori și le-a mulțumit pentru rezultatele remarcabile obținute până acum", este menționat  în comunicatul de presă al Ministerului.

Secretarul de stat Gheorghiu s-a întâlnit cu sportivii calificați la Jocurile Olimpice - Sputnik Moldova, 1920, 14.05.2021
Echipa olimpică a Moldovei

În acest an, au fost selectați 135 de sportivi, membri ai Loturilor Naționale la 16 discipline sportive: atletism, box, caiac-canoe, natație, haltere, luptă liberă, luptă greco-romană, judo, scrimă, taekwondo, tir, tir cu arcul, biatlon, powerlifting (dizabilități), tenis de câmp (dizabilități), paralympic judo.În prezent, sportivii au obținut 9 cote de calificare către Jocurile Olimpice Tokyo 2021 dintre care: 2 cote atletism, 1 cota natație, 1 cotă luptă greco-romană, 1 cota paralympic (parajudo), 1 cotă judo, 1 cotă tir cu arcul, 2 cote caiac-canoe.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0