Участники соревнований по академической гребле во время заезда на XXV Летних Олимпийских играх в Барселоне  - Sputnik Moldova, 1920
Sport
Aflați despre cele mai importante evenimente sportive din țară și din lume

Nicolae Juravschi: Contăm pe medalii la Tokio

© Sputnik / Mihai CarausNicolae Juravschi
Nicolae Juravschi - Sputnik Moldova, 1920, 12.05.2021
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
În opinia președintelui CNO al Moldovei, foarte mult va depinde de faptul cât de eficientă va fi ultima etapă de pregătire a olimpicilor moldoveni în pentru Jocurile de la Tokyo.

CHIȘINĂU, 12 mai - Sputnik. Șeful Comitetului Național Olimpic al țării, Nicolae Juravschi, consideră că la olimpiada din Japonia ar putea să se califice 15-20 de sportivi moldoveni .

"Evident, numărul de sportivi care alcătuiesc echipa olimpică contează, dar calitatea lor nu este mai puțin importantă",  - a spus Juravschi  într-un interviu pentru Sputnik Moldova. - Cred că echipa noastră în Japonia va fi constituită din 15-16 persoane, maximum – până la 20”.

Puteți să mergi cu cinci sportivi și să aduci medalii, ajungând în clasament maisus decât o echipă formată, să zicem, din cincizeci de sportivi. Permiteți-mi să vă amintesc că, la Jocurile Olimpice de la Rio, mica Moldovă a câștigat la fel de multe medalii ca Austria sau Portugalia ...”

În prezent, Juravsvhi îi însoțește la cantonamente pe canotorii moldoveni. El este convins că naționala Moldovei va putea concura pentru medalii la Jocurile Olimpice de la Tokio.

"Ca orice conducător, eu contez evident pe o evoluţie de succes a sportivilor noștri. Jocurile Olimpice pot aduc uneori surprize neașteptate, acest lucru ar trebui de asemenea luat în considerare.

© Sputnik / Alexey Filippov Andrian Mardare, proba de aruncare a suliței, masculin, Jocurile Europene de la Baku
Nicolae Juravschi: Contăm pe medalii la Tokio - Sputnik Moldova, 1920, 12.05.2021
Andrian Mardare, proba de aruncare a suliței, masculin, Jocurile Europene de la Baku

Avem, ca să spunem așa, sportivi „strategici” care și-au dovedit înaltul nivel internațional. Anastasia Nichita - la lupte libere, Andrian Mardare - la aruncarea cu javelină, Serghei și Oleg Tarnovschi - la canotaj, Marin Robu - la haltere. Acești oameni fac parte din elita sportivă mondială și, fără îndoială, sunt capabili să ajungă pe podiumul Jocurilor de la Tokyo ", spune Juravschi.

© Sputnik / Михаил Воскресенский / Accesați arhiva multimediaSerghei Tarnovschi (Moldova)
Nicolae Juravschi: Contăm pe medalii la Tokio - Sputnik Moldova, 1920, 12.05.2021
Serghei Tarnovschi (Moldova)

De altfel, în opinia preşedintelui CNO, multe vor depinde de cât de eficient vor pitea să organizeze autorităţile sportive ale ţării ultima etapă de pregătire a olimpicilor moldoveni.

"Astăzi există o mulțime de dificultăți legate de pandemie, vaccinare. Însă cea mai importantă va fi ultimul segment al pregătirilor - cu trei-patru săptămâni înainte de începerea Jocurilor Olimpice. Sportivii moldoveni se vor pregăti în centre speciale, în condiții bune. Sarcina noastră este să-i aducem către Jocurile Olimpice în cea mai bună formă fizică și psihologică. Numai în acest caz vom fi în drept să așteptăm de la sportivii noștri rezultate înalte", a declarat Juravschi.

Amintim că zilele trecute luptătorul Victor Ciobanu și atleta Andrian Mardare s-au calificați pentru viitoarea olimpiadă de la Tokio, în urma turneul de calificare de la Sofia și, respectiv, Cupei Europei din Split, Croația.

Anterior, au fost selectați pentru Jocuri arcașul Alexandra Mârca, Zalina Petrivskaia, Serghei Marghiev, Dimitriana Surdu, Lilia Fisikovici, înotătoarea Tatiana Salcuțan, luptătoarea Anastasia Nichita.

Până în prezent, 11 sportivi s-au învrednicit de onoarea de a apăra culorile Moldovei la Jocurile Olimpice.

Olimpiada de la Tokio se vor desfășura în perioada 23 iulie - 8 august curent.

Inițial, Jocurile trebuiau să aibă loc în 2020, dar au fost amânate din cauza pandemiei de coronavirus.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0