Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Mai multe doze de vaccin împotriva COVID-19: Donații pentru Republica Moldova

© Sputnik / Mihai CarausTatiana Zatîc
Tatiana Zatîc  - Sputnik Moldova, 1920, 14.05.2021
Abonare
Republica Moldova este în așteptarea unui lot impunător de vaccin împotriva infecției COVID-19. Detalii a oferit în cadrul emisiunii ”ATITUDINI” secretarul de stat al Ministerului Sănătății, Tatiana Zatîc.
Mai multe doze de vaccin împotriva COVID-19: Donații pentru Republica Moldova

Până la sfârșitul lunii mai curent, Republica Moldova va primi prin intermediul platformei COVAX mai multe doze de vaccin împotriva infecției COVID-19. Tatiana Zatîc a precizat că, din contul donațiilor, în total 20 la sută din populație va putea beneficia de vaccin gratuit.

"Am beneficiat săptămâna precedentă de 100 mii doze din partea statului român, suplimentar la cele 200 de mii recepționate în tranșele precedente. În total avem 785 950 de doze de vaccin, dintre care 350 de mii de doze pot fi utilizate la moment pentru vaccinare", a declarat pentru Sputnik Tatiana Zatîc.

Potrivit planului național de imunizare împotriva coronavirusului, 70% din populația Republicii Moldova ar urma să primească vaccinul. 

Sputnik V - Sputnik Moldova, 1920, 14.05.2021
Societate
Dodon: Până la un milion de doze de „Sputnik V” ar putea să ajungă în Moldova

La prima etapă, vaccinul le-a fost administrat lucrătorilor din domeniul medical, precum și personalului din cadrul serviciilor de asistență socială. În cadrul celei de-a doua etape sunt imunizate persoanele care au depășit vârsta de 60 de ani, cele care au afecțiuni cronice, precum și angajații din cadrul structurilor de menținere și asigurare a ordinii publice, apărării și securității statului și lucrătorii din sistemului penitenciar.

La cea de-a treia etapă urmează a fi imunizată treptat toată populația, adică cei care nu au fost vaccinați în primele două etape. 

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0