Generalii suedezi au promis că vor crea probleme Rusiei

Trupe NATO - Sputnik Moldova, 1920, 14.05.2021
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Mai mulți comandanți ai forțelor armate suedeze au spus că armata țării lor este capabilă să ducă un război cu Rusia.

BUCUREȘTI, 13 mai - Sputnik. Comandanții forțelor armate suedeze au spus că armata țării este capabilă să ducă un război cu Rusia, anunță Dagens Nyheter, făcând trimitere la afirmațiile aestora.

Maia Sandu și Wendy Morton - Sputnik Moldova, 1920, 12.05.2021
Banii lui Filat sau adevăratul motiv din care Morton a venit la Sandu
„Potențialul nostru este suficient pentru a crea probleme militare chiar și pentru un inamic atât de mare precum Rusia”, este convins comandantul-șef al forțelor aeriene, Karl-Johan Edstrem.

El a adăugat că Moscova a început să efectueze exerciții mai des, „nu doar la o scară mai largă, ci și mai complexe”. La rândul lor, forțele suedeze vor practica loviturilre în locurile vulnerabile ale potențialului inamic în timpul manevrelor, a mai spus militarul.

Potrivit comandantului forțelor terestre suedeze, Karl Engelbrektson, armata ar trebui să se pregătească pentru operațiuni în zone importante ale țării, precum și să participe la exerciții comune cu Finlanda.

"Însăși faptul că avem forțe în Gotland (insulă -n.n.) creează multe probleme pentru un potențial inamic", a spus generalul.

Șeful naval Eva Skoog Haslum este convinsă că Stockholmul „în niciun caz” nu poate sta departe de conflictul NATO-Rusia.

„Sarcina noastră importantă este să ne gândim la un plan de acțiune în acest caz și să ne pregătim”, a concluzionat contraamiralul.

Formula Războiului Rece „în afara alianțelor în timp de pace pentru a rămâne neutri în timpul conflictelor armate” este un lucru din trecut. Acum Suedia trebuie să ia parte la ostilități singură sau ca parte a unei alianțe, pe teritoriul țării și în străinătate, se arată în articol.

Топливные резервуары компании Colonial Pipeline в аэропорту города Шарлотт, США - Sputnik Moldova, 1920, 12.05.2021
Americanilor nu le ajung bani pentru benzină: Sunt vinovați rușii
În aceste scopuri, Stockholm intenționează să sporească în continuare finanțarea pentru armată. Anul acesta, forțelor armate li se vor aloca 7,9 miliarde de dolari (587 miliarde de ruble), iar până în 2025 această sumă va crește la 10,7 miliarde de dolari (794,5 miliarde de ruble).

În Rusia, în ultimii ani, s-a observat o creștere semnificativă a activității militare a țărilor NATO de-a lungul frontierelor de vest și de sud. Statele alianței desfășoară în mod regulat exerciții la scară largă și simulează bătălii cu armata rusă.

Ministrul apărării, Serghei Șoigu, a menționat că acțiunile NATO sunt „în mod deschis antirusești”. Potrivit acestuia, departamentul ia măsurile necesare pentru a proteja țara de amenințările care provin din partea Alianței Nord-Atlantice.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0