Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

În sfârșit a devenit clar! Schimbări în organizarea examenelor de Bacalaureat în Chișinău

© Sputnik / Miroslav RotariБакалавр
Бакалавр - Sputnik Moldova, 1920, 14.05.2021
Abonare
Direcţia generală educaţie, tineret şi sport din municipiul Chişinău a prezentat informații despre felul în care se vor desfășura examenele de Bacalaureat în acest an.

CHIȘINĂU, 14 mai - Sputnik. Examenele de Bacalaureat se vor desfășura în municipiul Chișinău în perioada 4-22 iunie. 
Direcția generală educaţie, tineret şi sport precizează că probele vor fi susținute în centrele de BAC și că vor fi și schimbări față de anul precedent. 

„Elementele de noutate în organizarea și desfășurarea examenului național de bacalaureat, sesiunea 2021:

  • Candidații susțin examenul în centrele de bacalaureat dotate cu monitorizare video, numărul cărora a fost majorat față de anul precedent.
Elevi - Sputnik Moldova, 1920, 13.05.2021
Educație
Care elevi din clasa a IV-a vor fi scutiți de testare - Anunțul Ministerului
  • Susținerea examenului național de bacalaureat este una sigură și cu respectarea tuturor măsurilor de prevenire a riscului de îmbolnăvire cu virusul Covid-19.
  • În municipiul Chișinău vor fi doar 2 centre de bacalaureat unde vor susține examenul mai mult de 300 de candidați.
  • Menționăm că, în cadrul evaluărilor, se vor întreprinde toate măsurile de prevenire a riscului de îmbolnăvire cu virusul Covid-19.
  • Autoritățile profil precizează de asemenea că numărul de elevi într-o sală nu va fi mai mare decât capacitatea acesteia, prin asigurarea că fiecare elev ocupă un loc în bancă la o distanță de nu mai mică de un metru față de ceilalți.

    „În fiecare instituție de învățământ va fi asigurată: efectuarea termometriei, dezinfectarea şi curățarea spațiilor, sălilor de clasă, băncilor, scaunelor, aerisirea sălilor de clasă atât înainte, cât și după finalizarea probelor.

    Totodată, la intrarea în instituția de învățământ și la intrarea în sălile de clasă vor fi plasate soluții dezinfectante.

    BAC - Sputnik Moldova, 1920, 13.05.2021
    Educație
    Câți elevi vor primi nota 10 din oficiu la BAC: Reguli noi la examen

    Purtarea măștilor faciale de protecție este obligatorie pentru toți participanții la evaluările naționale”, precizează Direcția educație.

    În toată țara, 16 mii 773 de absolvenți vor susține anul acesta examenele de Bacalaureat. 11 094 vin din licee teoretice, 5 121 de la centrele de excelență, 203 sunt din universități, iar 355 - externat. În acest an, la cererea candidaților, urmează a fi acordată nota 10 din oficiu la limba străină pentru 1 298 de elevi.

    Evaluarea lucrărilor și a contestațiilor vor fi făcută în Centrele Republicane de Evaluare și Centrul Republican de Examinare a Contestațiilor, care vor fi mai multe în acest an, dar și numărul profesorilor va fi mai mare.

    De asemenea, în cazul în care se va atesta o situație epidemiologică gravă și numărul de cazuri COVID-19 va fi în creștere, desfășurarea examenului național de bacalaureat ar putea fi amânată cu 10-20 de zile.

    Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
    Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

    Fluxul de știri
    0