Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Care elevi din clasa a IV-a vor fi scutiți de testare - Anunțul Ministerului

© Photo : Miroslav RotariElevi
Elevi - Sputnik Moldova, 1920, 13.05.2021
Abonare
Elevii din clasa a IV-a care în timpul examenelor se vor afla în carantină, vor fi scutiți de testare. Despre aceasta a anunțat astăzi ministrul Educației, Lilia Pogolșa.

CHIȘINĂU, 13 mai – Sputnik. Testarea națională a elevilor din clasa IV-a se desfășoară în perioada 12-20 mai. Astfel, miercuri, au a fost dat startul examenului la limba și literatura română pentru elevii din școlile alolingve. În total, 33 313 elevi din toată țara ar urma să fie  evaluați.

Elevi la școală în timpul orelor - Sputnik Moldova, 1920, 12.05.2021
Educație
Câți elevi s-au îmbolnăvit în vacanța de Paște: Datele Ministerului Educației
"Testele pentru probele de la testarea națională în învățământul primar sunt transmise electronic instituțiilor de învățământ în fiecare zi de examen cu 30 de minute înainte de începerea acesteia. Fiecare instituție de învățământ asigură tiparul necesar de teste conform numărului de elevi prezenți în ziua respectivă. Elevii, care în ziua probei de la testarea națională sunt în carantină sau izolare din motive de sănătate sau alte motive întemeiate, nu vor fi obligați să susțină testarea națională pentru a promova clasa", a anunțat ministrul Educației.

Totodată, Lilia Pogolșa a precizat că testarea națională în învățământul primar va fi desfășurată cu respectarea tuturor măsurilor de prevenire a riscului de îmbolnăvire cu virusul COVID-19. Testarea se organizează pentru a evalua nivelul de dezvoltare al competențelor elevilor la sfârșitul învățământului primar. Aceste teste se organizează în fiecare instituție de învățământ în care sunt elevi în clasa IV-a, iar la examen sunt admiși toți copiii indiferent de situația școlară și sunt promovați în clasa V-a.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0