Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Conflictul între Israel și Fâșia Gaza ia amploare: „Hamas ne va plăti un preț foarte mare”

© AP Photo / Khalil HamraЗапуск ракет по Израилю в Газе
Запуск ракет по Израилю в Газе  - Sputnik Moldova, 1920, 14.05.2021
Abonare
Forțele aeriene și forțele terestre atacă Fâșia Gaza, a declarat serviciul de presă al armatei israeliene, citat de RIA Novosti.

CHIȘINĂU, 14 mai - Sputnik. Armata israeliană a lansat atacurile terestre asupra Fâșiei Gaza.

"În prezent, forțele aeriene și terestre ale IDF atacă Fâșia Gaza", a declarat armata într-un comunicat.

Prim-ministru israelian Benjamin Netanyahu a declarat că operațiunea din Fâșia Gaza va continua „atât timp cât este necesar”.

Израильские пожарные работают на месте падения ракеты, выпущенной из сектора Газа, в центральном израильском городе Холон, недалеко от Тель-Авива - Sputnik Moldova, 1920, 13.05.2021
Societate
Mărturii cutremurătoare ale unei moldovence din Israel: Ne ascundem în buncăre

"Am spus că Hamas ne va plăti un preț foarte mare. Îl taxăm și vom continua să o facem cu o intensitate mare. Ultimul cuvânt nu a fost spus, iar această operațiune va continua atât timp cât va fi necesar ", a declarat premierul israelian.

La rândul său, o sursă RIA Novosti din structurile de securitate israeliene a spus că în acest moment armata nu efectuează o invazie terestră a Fâșiei Gaza.

Situația de la granița dintre Israel și sectorul palestinian Gaza s-a acutizat luni seara. Atacurile cu rachete asupra așezărilor israeliene au loc aproape continuu; conform ultimelor date, șase civili și un soldat israelian au fost uciși. Aproximativ 1.750 de rachete au fost lansate din Fâșia Gaza pe teritoriul israelian de la începutul escaladării, dintre care aproximativ 300 au explodat în enclava palestiniană, a declarat armata israeliană joi seară. Israelul a atacat Fâșia Gaza, lovind ținte ale grupurilor palestiniene Hamas și Jihadul Islamic și ucigând mai mulți militanți, inclusiv comandanți de război. Potrivit Ministerului Sănătății din Palestina, 103 persoane au fost ucise în atacurile israeliene din Gaza.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0