Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Pacea de după război: Cum se vor împăca Voronin și Dodon după ce s-au acuzat reciproc

© Photo : Facebook / Dodon IgorИгорь Додон и Владимир Воронин
Игорь Додон и Владимир Воронин - Sputnik Moldova, 1920, 13.05.2021
Abonare
Analistul politic Anatol Țăranu a explicat în emisie la Radio Sputnik Moldova de ce Voronin și Dodon sunt gata să închidă ochii la neînțelegerile pe care le-au avut anterior.

CHIȘINĂU, 13 mai - Sputnik. Anatol Țăranu consideră că electoratul de stânga s-ar putea consolida, după ce socialiștii și comuniștii au creat un bloc comun. 

„Coagularea puterilor produce întotdeauna efect. Oamenii au o atitudine pozitivă față de orice reuniune a puterilor. Este o axiomă a tuturor campaniilor electorale. (...) Electoratul de stânga votează pe principiul geopolitic. Desigur că toate declarațiile negative ale lui Voronin despre Dodon vor suprima entuziasmul acestui electorat, dar în mare parte nu acest lucru determină alegerea lui. Se va vota după principiul geopolitic”, a declarat analistul politic în emisie la Radio Sputnik.

Chiar dacă au constituit un bloc politic împreună, Țăranu susține că între cei doi se va da o luptă pentru statutul de lider. 

Anatol Țăranu - Sputnik Moldova, 1920, 13.05.2021
Politică
Țăranu: În ce condiții Maia Sandu nu va putea crea o coaliție proeuropeană în Parlament

„Fiecare dintre ei mizează pe faptul că își va devansa concurentul. Ei sunt concurenți. La această etapă, interesele lor politice coincid. Pentru Voronin este important să-și întoarcă partidul în Parlament, iar pentru Dodon este important să-și amplifice susținerea politică și să se păstreze în calitate de lider al Partidului Socialiștilor. Acum interesele lor coincid, iar asta înseamnă că, deși nu se agreează, vor trebui să acționeze în tandem”, a mai spus analistul politic.

Expertul a mai declarat că PAS ar putea fi constrâns să ajungă la o înțelegere cu forțele de stânga, dacă unioniștii nu vor reuși în timp util să creeze un proiect politic de succes și să ajungă în noul Parlament. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0