Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Țăranu: În ce condiții Maia Sandu nu va putea crea o coaliție proeuropeană în Parlament

© Sputnik / Mihai CarausAnatol Țăranu
Anatol Țăranu - Sputnik Moldova, 1920, 13.05.2021
Abonare
Analistul politic Anatol Țăranu consideră că Maia Sandu nu va reuși să creeze o coaliție proeuropeană în viitorul Parlament, dacă unioniștii nu vor crea în scurt timp un proiect politic de succes.

CHIȘINĂU, 13 mai - Sputnik. Analistul politic Anatol Țăranu a declarat în emisie la Radio Sputnik Moldova că PAS ar putea fi constrâns să ajungă la o înțelegere cu forțele de stânga, dacă unioniștii nu vor reuși în timp util să creeze un proiect politic de succes și să ajungă în noul Parlament. 

Maia Sandu și Wendy Morton - Sputnik Moldova, 1920, 12.05.2021
Banii lui Filat sau adevăratul motiv din care Morton a venit la Sandu

„Dacă unioniștii nu vor reuși să organizeze în scurt timp un proiect electoral agreabil, PAS va întâmpina mari probleme în ceea ce privește crearea coaliției proeuropene și atunci va fi nevoit să se adreseze partenerilor de pe flancul stâng, iar asta se va răsfrânge asupra cursului proeuropean al republicii. De aceea, pentru PAS este important ca unioniștii să-și creeze proiectul lor și să acumuleze suficiente mandate ca să creeze o fracțiune în Parlament. Maia Sandu nu are susținerea unui bune părți a electoratului unionist și acest lucru va duce la o pierdere considerabilă de voturi pe flancul unionist”, a declarat Anatol Țăranu la Radio Sputnik Moldova.

Expertul consideră de asemenea că electoratul de stânga s-ar putea consolida, după ce socialiștii și comuniștii au creat un bloc comun. 

„Coagularea puterilor produce întotdeauna efect. Oamenii au o atitudine pozitivă față de orice reuniune a puterilor. Este o axiomă a tuturor campaniilor electorale. (...) Electoratul de stânga votează pe principiul geopolitic. Desigur că toate declarațiile negative ale lui Voronin despre Dodon va suprima entuziasmul acestui electorat, dar în mare parte nu acest lucru determină alegerea lui. Se va vota după principiul geopolitic”, a mai spus interlocutorul.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0