Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

NI a prezentat cel mai periculos submarin rusesc

© Sputnik / Алексей Даничев / Accesați arhiva multimediaСпуск на воду подлодки "Магадан" для ВМФ России
Спуск на воду подлодки Магадан для ВМФ России - Sputnik Moldova, 1920, 13.05.2021
Abonare
Cel mai nou sistem de propulsie al submarinului rusesc al proiectului ʺLadaʺ îl face atât de silențios încât este aproape imposibil de observat apropierea acestuia din urmă, scrie publicistul american Caleb Larson într-un articol pentru revista National Interest.

CHIȘINĂU, 13 mai – Sputnik. Autorul a menționat că corpul său are forma unei lacrimi, grație construcției fuziforme submarinul este eficient din punct de vedere hidrodinamic. Acest lucru permite evitarea turbulențelor și nu generează zgomot evident. O contribuție specială la silențiozitatea submarinului este adusă de elementul de combustibil hidrogenat și oxigenat, care generează electricitate pentru elice.

Топливные резервуары компании Colonial Pipeline в аэропорту города Шарлотт, США - Sputnik Moldova, 1920, 12.05.2021
Americanilor nu le ajung bani pentru benzină: Sunt vinovați rușii
În ciuda prezenței generatoarelor diesel, la fel ca și la alte submarine diesel-electrice, în proiectul ʺLadaʺ, electricitatea este generată inclusiv grație unei reacții chimice. Acest lucru permite evitarea zgomotului ʺrăsunătorʺ al motorului. Modelele noi pot fi mai silențioase decât unele submarine nucleare, întrucât pompa care distilează agentul refrigerant pentru răcirea reactorului lucrează destul de zgomotos.

Astăzi, Rusia construiește submarine diesel-electrice de două tipuri – proiectul 636.3 "Varshavyanka" și 677 "Lada". Submarinele "Varshavyanka" au fost create pe baza proiectului sovietic 877 "Paltus". Flota Mării Negre a primit deja șase astfel de nave, iar până în 2024, o serie de șase submarine este programată să intre în serviciul Flotei din Pacific.

Mai devreme, directorul general al întreprinderii de construcții navale "Șantierele Navale Admiralty", Aleksandr Buzakov, a spus că primele două submarine diesel-electrice de serie de-a patra generație ale proiectului 677 ʺLadaʺ vor fi înarmate cu rachetele de croazieră ʺKalibrʺ.

Submarinele ʺKronstadtʺ și ʺVelikie Lukiʺ, al doilea și al treilea la număr în proiectul 677, sunt planificate să fie predate Marinei Federației Ruse anul viitor. Primul submarin din serie – "Sankt Petersburg", înarmat doar cu mine și torpile, s-a alăturat flotei încă în 2010.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0