Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Câți elevi s-au îmbolnăvit în vacanța de Paște: Datele Ministerului Educației

© Sputnik / Павел Лисицын / Accesați arhiva multimediaElevi la școală în timpul orelor
Elevi la școală în timpul orelor - Sputnik Moldova, 1920, 12.05.2021
Abonare
O școală și 17 clase au fost plasate în carantină după ce a crescut numărul cazurilor de îmbolnăvire a elevilor. Totodată, în prezent 36 de elevi sunt testați pozitiv la noul virus, iar peste 400 au fost plasați în autoizolare.

CHIȘINĂU, 12 mai - Sputnik. Ministerul Educației anunță că în prezent 46 de instituții de învățământ general activează exclusiv online, 141 de școli își desfășoară activitatea cu participarea fizică a elevilor claselor primare, precum și a unui contingent de 50% din numărul total de elevi ai claselor absolvente.

Troleibuz - Sputnik Moldova, 1920, 11.05.2021
Societate
Troleibuzele destinate pentru elevi - din nou pe line: Cum vor circula prin Chișinău
Totodată, 321 de școli activează  cu prezența fizică a elevilor din învățământul primar și elevilor din clasele absolvente, iar în 732 de instituții toți elevii sunt prezenți la școală, dar cu respectarea tuturor normelor sanitare. 

Datele oficiale mai arată că o școală și 17 clase au fost plasate în carantină. Totodată, 36 de elevi sunt în prezent infectați cu COVID-19, iar 460 sunt în autoizolare. Cu noului coronavirus s-au infectat și 45 de profesori, iar 34 sunt în carantină. 

În Centrele de excelență și școlile profesionale s-au infectat trei elevi și șase profesori. 

Totodată, cinci grădinițe și 30 de grupe de copii au fost plasate în carantină. Astfel, zece micuți s-au îmbolnăvit cu COVID-19, iar alți 805 se află în autoizolare. Și cadrele didactice s-au infectat - 45 de educatori se tratează, iar 72 au fost plasați în carantină. 

Precizăm că sâmbătă, 8 mai, Comisia Extraordinară pentru Sănătate Publică a municipiului Chișinău a dispus ca după vacanța de Paște, elevii să revină la ore în băncile școlii, cu respectarea normelor sanitare. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0