Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

60 de pompieri cu tehnica specială se află la aeroport: Ce se întâmplă

© Sputnik / OsmatescoПожарная машина
Пожарная машина  - Sputnik Moldova, 1920, 13.05.2021
Abonare
Aproximativ 60 de salvatori și pompieri cu 15 autospeciale de intervenție, dar și reprezentanții echipei manageriale a Aeroportului Internațional Chișinău au primit comanda de alertă.

CHIȘINĂU, 13 mai – Sputnik. Potrivit ofițerului de presă al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, Liliana Pușcașu, salvatorii și pompierii, dar și reprezentanții Serviciului de securitate a zborurilor al companiei Avia Invest desfășoară un exercițiu de amploare la Aeroportul Internațional Chișinău cu tematica “Semnalul Roșu”.

Shopping - Sputnik Moldova, 1920, 07.12.2020
Societate
Restricții de comerț în benzinării, aeroport și în punctele de frontieră: Detalii
"Scopul exercițiului este de a testa capacitățile de intervenție, comunicare și reacționare a echipelor responsabile de gestionare a situațiilor de risc de pe teritoriul companiei, dar și conlucrarea acestora cu forțele IGSU în caz de producere a situațiilor de risc", susține Liliana Pușcașu. 

De precizat că nu este prima dată când au loc astfel de exerciții comune de simulare. La începutul lunii februarie, un avion cu 122 de pasageri la bord a decolat de pe Aeroportului Internațional Chișinău spre orașul Istanbul, iar după 15 minute de zbor, unul dintre motoarele aeronavei a cedat. Acesta a fost scenariul organizat de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență pentru a verifica nivelul de pregătire al salvatorilor și pompierilor în caz de urgență. 

După aterizarea aeronavei improvizate, toate forțele implicate au simulat evacuarea sinistraților, acțiuni de răcire și de securizare a zonei. Totodată, angajații IGSU au fost familiarizați cu teritoriul aeroportului pentru a cunoaște obiectivul în caz de intervenții reale.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0