Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Încă patru stații de producere a oxigenului: Unde sunt deschise

© Photo : Facebook / Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale al Republicii MoldovaSpecialiștii Departamentului Anesteziologie şi Terapie Intensivă de la Spitalului Clinic Republican „Timofei Moşneaga”
Specialiștii Departamentului Anesteziologie şi Terapie Intensivă de la Spitalului Clinic Republican „Timofei Moşneaga” - Sputnik Moldova, 1920, 12.05.2021
Abonare
Încă patru stații de producere a oxigenului medical au fost deschise în Republica Moldova. Două din ele au capacitatea maximă de producere a peste 54 de metri cubi de oxigen pe oră.

CHIȘINĂU, 12 mai - Sputnik. Alte patru stații de producere a oxigenului medical au fost instalate în cadrul instituțiilor medicale din țara noastră, informează Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale. Două din ele, cu capacitatea de 54,5 m³/h a fost instalată la Spitalul „Sfânta Treime” și Spitalul Clinic Republican din Bălți și alte două, cu capacitatea de 16,8 m³/h la Spitalele Raionale din Căușeni și Soroca.

Chișinău  - Sputnik Moldova, 1920, 11.05.2021
Societate
Când să ne așteptăm la o creștere a numărului cazurilor de COVID-19: Ce spun autoritățile

Alte trei stații cu o astfel de capacitate au fost instalate anterior și la Hâncești, Criuleni și Spitalul Cancelariei de Stat. Potrivit MSMPS, în total, 20 stații de producere a oxigenului medical vor fi instalate în cadrul instituțiilor medico-sanitare publice republicane, municipale și raionale. Acestea sunt instalate în cadrul proiectului Băncii Mondiale „Răspuns de urgență la COVID-19 în Republica Moldova.

Oxigenoterapia este extrem de importantă în tratamentul pacienților cu insuficiență respiratorie cauzată de COVID-19, are necesită un suport de oxigen imediat pentru a putea susține funcțiile vitale ale organismului. Datorită instalațiilor de producere a oxigenului medical, instituțiile medicale vor putea face față tratamentului pacienților cu forme grave și medii de COVID-19.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0