Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Câte milioane de lei vor putea folosi partidele în campanie

© Sputnik / Mihai CarausВалюта
Валюта - Sputnik Moldova, 1920, 12.05.2021
Abonare
Comisia Electorală Centrală a stabilit plafonul mijloacelor financiare care pot fi folosite în campania electorală pentru scrutinul din 11 iulie.

CHIȘINĂU, 12 mai - Sputnik. Aproape 21 de milioane de lei vor putea folosi partidele politice în cadrul campaniei electorale pentru scrutinul din 11 iulie. O decizie în acest sens a fost luată astăzi în cadrul ședinței Comisiei Electorale Centrale.

Выборы в Молдавии - Sputnik Moldova, 1920, 11.05.2021
Societate
De unde vor fi luați bani pentru alegeri și cât de corecte sunt calculele CEC – expert

Astfel, membrii CEC au decis că suma maximă pe care o pot utiliza partidele este de 20 de milioane 707 mii 70 de lei, iar candidații independenți la funcția de deputat pot folosi maximum 108 950 de lei.

Plafonul financiar pentru candidații independenți este stabilit pornind de la coeficientul de 0,05 la sută din salariul mediu pe economie – adică 43,58 de lei - pe care l-au înmulțit cu numărul maximum al grupului de susținere al candidatului independent – 2500.

La stabilirea plafonului financiar pentru partidele politice, coeficientul de la care s-a pornit este cel din veniturile bugetare ale statului pentru anul 2021 pe care îl alocă formațiunilor politice care au înregistrat rezultate electorale. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0