Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Unde pot fi depuse actele pentru înregistrarea candidaților electorali

© Sputnik / Mihai Caraus брифинг ЦИК-а 2020
 брифинг ЦИК-а 2020 - Sputnik Moldova, 1920, 12.05.2021
Abonare
Membrii Comisiei Electorale Centrale se întrunesc în ședință astăzi. Aceștia vor stabili locul și timpul primirii documentelor pentru înregistrarea candidaților la funcția de deputat în Parlamentul Republicii Moldova.

CHIȘINĂU, 12 mai - Sputnik. Regulamentul privind reflectarea campaniei electorale la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie 2021 în mijloacele de informare în masă din Republica Moldova urmează să fie arobat astăzi, 12 mai, în cadrul ședinței Comisiei Electorale Centrale. Totodată, membrii CEC urmează să decidă cu privire la stabilirea locului și timpului primirii documentelor pentru înregistrarea candidaților la funcția de deputat în Parlamentul Republicii Moldova.

ЦИК CEC - Sputnik Moldova, 1920, 12.05.2021
Politică
Start pentru înregistrarea în cursa electorală: Când începe campania
La fel, în cadrul ședinței se va stabili și plafonul mijloacelor financiare ce pot fi transferate pe contul „Destinat grupului de inițiativă” pentru susținerea candidatului independent la funcția de deputat, dar și plafonul general al mijloacelor financiare ce pot fi transferate pe contul „Fond electoral” al concurentului electoral la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie 2021. Pe ordinea de zi este inclusă și chestiunea cu privire la stabilirea cuantumului creditului fără dobândă acordat concurenților electorali.

Tot astăzi, membrii Comisiei urmează să examineze acreditarea observatorilor naționali din partea Asociației obștești „Promo-LEX” în vederea monitorizării scrutinului din 11 iulie 2021.

De precizat, de astăzi candidații electorali pot depune documentele necesare pentru înregistrarea lor în cursă. Din ziua înregistrării primului candidat va începe campania electorală pentru scrutinul din 11 iulie, când în Republica Moldova vor fi organizate alegeri parlamentare anticipate. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0