Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

În ce stare se află acum răniții în atacul de la școala din Cazan

© Sputnik / Maksim Bogodvid / Accesați arhiva multimediaСитуация у школы в Казани, в которой неизвестные открыли огонь
Ситуация у школы в Казани, в которой неизвестные открыли огонь - Sputnik Moldova, 1920, 12.05.2021
Abonare
După atacul armat de la școala din Kazan, 20 de copii sunt internați la Spitalul Clinic Republican pentru Copii din Tatarstan. Trei adulți care au fost răniți sunt tratați în două spitale din oraș.

CHIȘINĂU, 12 mai - Sputnik. Starea celor 20 de copii și trei adulți, răniți marți în timpul atacului la școala din Kazan, a rămas neschimbată miercuri dimineață. Doi copii sunt încă în stare critică. Acest lucru a fost comunicat pentru RIA Novosti de șeful serviciului de presă al președintelui Tatarstanului Lilia Galimova, cu referire la specialiștii spitalului.

”Starea răniților este fără schimbări”, a spus ea.

Anterior, ministrul sănătății din Rusia, Mihail Murașko, le-a declarat reporterilor că, în urma împușcăturilor care au avut loc în școală, 18 copii se află la Spitalul Clinic Republican pentru Copii din Tatarstan. Șase dintre victime sunt în stare gravă, două sunt în stare extrem de gravă. Potrivit ministrului, opt copii s-au ales cu răni prin împușcare, restul fiind răniți prin traumatizarea cu fragmente de sticlă sau în timpul evacuării din clădire. De asemenea, în două spitale din Kazan se află trei adulți care au fost răniți în urma focurilor de armă.

Кишиневцы несут цветы к посольству России - Sputnik Moldova, 1920, 11.05.2021
Societate
Kazan, suntem cu tine – chișinăuienii aduc flori la Ambasada Rusiei

39 de persoane au sosit în Kazan din Moscova pentru a lucra cu victimele, inclusiv specialiști din clinicile federale: anesteziologi, reanimatologi, chirurgi, neurochirurgi, psihiatri, precum și specialiști ai "Центроспас"  și psihologi.

Marți, 11 mai, în urma atacului armat de la gimnaziul nr. 175 din Kazan, potrivit autorităților din Tatarstan, șapte copii și doi profesori au fost uciși, iar peste 20 de persoane au fost rănite. Președintele Tatarstanului, Rustam Minnikhanov, a declarat că focurile de armă au fost trase de un tânăr de 19 ani, arma fiind înregistrată oficial pe numele acestuia.  Comitetul de anchetă a deschis un dosar penal în conformitate cu partea 2-a art. 105 din Codul penal al Federației Ruse („Uciderea a două sau mai multe persoane”). Miercuri a fost declarată zi de doliu în republică. Autoritățile Tatarstanului au declarat că vor lua asupra lor cheltuielile pentru înmormântarea celor uciși în timpul atacului de la școală.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0