Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

România lansează maratonul vaccinării: Pot participa și moldovenii cu pașaport biometric

© Sputnik / Sorokopud JuliaВакцинация против коронавируса
Вакцинация против коронавируса - Sputnik Moldova, 1920, 12.05.2021
Abonare
Universitatea de Medicină și Farmacie din Iași lansează maratonul vaccinării. La acțiune pot participa și moldovenii cu pașaportul biometric. 

CHIȘINĂU, 12 mai - Sputnik. Universitatea de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” din Republica Moldova a primit o scrisoare din partea Universității de Medicină din Iași, România, în care se menționează că doritorii de a se vaccina cu Pfizer o pot face în cadrul maratonului lansat la Iași.

Vaccinare  - Sputnik Moldova, 1920, 08.05.2021
Societate
Chișinăuienii se pot vaccina la solicitare: Decizia a fost luată de CESP

Evenimentul se va desfășura în perioada 14 - 16 mai, iar moldovenii se pot imuniza în baza buletinului de identitate moldovenesc, a pașaportului biometric, sau a cărții de identitate românești (dacă au cetățenie dublă).

„Începând cu ziua de vineri, 14 mai, ora 16:00, până luni, 17 mai, ora 8:00, orice persoană care a împlinit vârsta de 16 ani poate veni la UMF Iași (str. Universității nr. 16), fără programare, pentru a se imuniza cu prima doză de vaccin Pfizer. Pentru minori este necesar un acord (în scris) al unui părinte sau al tutorelui legal”, est menționat în comunicatul de presă al Universității de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu”.

Potrivit comunicatului, la Universitatea de Medicină din Iași vor fi amenajate 20 de fluxuri de vaccinare. Acțiunea se va desfășura non-stop, iar la maraton vor participa peste o mie de membri ai comunității academice a Universității, dintre care cadre didactice, studenți și personal administrativ.

Universitatea de Medicină din Iași dă asigurări că cei care se vr vaccina cu prima doză, vor primi și rapelul peste 21 de zile, în weekend, în perioada 4-6 iunie.

Până în prezent, în Republica Moldova s-au vaccinat 202 883 de persoane. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0