Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Chișinăuienii se pot vaccina la solicitare: Decizia a fost luată de CESP

© Inquam Photos / George CalinVaccinare
Vaccinare  - Sputnik Moldova, 1920, 08.05.2021
Abonare
Comisia Extraordinară pentru Sănătate Publică a Municipiului Chișinău a dispus ca imunizarea împotriva COVID-19 să se facă la adresare liberă. 

CHIȘINĂU, 8 mai - Sputnik. Primarul Capitalei a anunțat că membrii CESP au decis ca instituțiile competente din sănătate să asigure mobilizarea deplină și imediată pentru imunizarea anti-COVID la solicitare a populației din Chișinău.

Vaccinul Sputnik V - Sputnik Moldova, 1920, 06.05.2021
Societate
Cum decurge procesul de vaccinare cu "Sputnik V": În unele centre nu au mai rămas doze

„La această etapă avem suficient vaccin și invităm toată lumea să se vaccineze, mai ales că sunt mai multe tipuri de vaccinuri pentru preferințele locuitorilor din municipiu, dar și din țară. (...) Urmează să se asigure spații de imunizare și centre de vaccinare locale cu asigurarea infrastructurii medicale și personalului medical necesar”, a menționat Ion Ceban.

Totodată, Ceban a precizat că la Centrul municipal de vaccinare se va efectua imunizarea grupurilor profesionale organizate în baza programărilor prealabile.

Amintim că în țară campania de imunizare împotriva COVID-19 a început în data de 2 martie. De atunci și până în prezent s-au vaccinat peste 182 de mii de persoane, dintre care peste 23 de mii au primit deja și cea de-a doua doză. 

Медицинский работник показывает упакованный мазок из носоглотки для тестирования COVID-19  - Sputnik Moldova, 1920, 08.05.2021
Primul autotest antigen COVID-19 românesc, autorizat
Precizăm că vineri, 7 mai, Comitetul Național de Coordonare a Imunizării a decis lansarea graduală a etapei a treia de vaccinare. Astfel, începând cu 11 mai vor fi aprobate noile contigente care urmează să fie vaccinate împotriva COVID-19.

Totodată, vineri, președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, și-a administrat prima doză de vaccin împotriva COVID-19, iar după asta a anunțat că în următoarele zile în Republica Moldova vor fi suficiente doze de vaccin pentru ca fiecare cetățean care vrea să se vaccineze împotriva COVID-19 să poată să o facă.

În data de 7 mai, Republica Moldova a recepționat lotul de peste 100 de mii de doze de vaccin împotriva noului coronavirus, donat de către România. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0