Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Prea multă atenție? Greșelile părinților în educarea copiilor

© Sputnik / Mihai CarausNatalia Toma
Natalia Toma - Sputnik Moldova, 1920, 12.05.2021
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Copiii care nu primesc suficientă atenție din partea adulților încep să dezvolte diverse carențe educaționale. În același timp, adulții care-și corcolesc odraslele în exces la fel, dezvoltă unele comportamente nesănătoase.
Prea multă atenție? Greșelile părinților în educația copiilor

Psihologul Natalia Toma susține că în educația copiilor, părintele trebuie să găsească acel mijloc de aur și să înțeleagă situațiile în care copilul său are cu adevărat nevoie de atenție, dar și situațiile în care acesta trebuie învățat să se descurce de sine stătător.

"Totul începe din copilărie. Dacă la trei ani copilul este hrănit încă cu lingurița, iar la șapte ani mama îi îmbracă pantalonii, atunci micuțul va crește dependent de părinți. Responsabilitatea și atenția sunt deprinderi ce se învață de mici copii", a precizat psihologul.

Natalia Toma a mai adăugat că un copil a cărui părinți i-au dezvoltat abilități de a se descurca de unul singur în unele situații, de a dezvolta deprinderi sănătoase din copilărie, se va descurca mult mai bine în adolescență și maturitate, iar provocările vieții vor putea fi depășite mult mai ușor.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0