Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Sunt moldoveni printre victimele bombardamentelor din Israel?

© Photo : PixabayThe flag of Israel
The flag of Israel - Sputnik Moldova, 1920, 12.05.2021
Abonare
Ambasada Republicii Moldova în Israel recomandă tuturor cetățenilor care se află în acest stat să urmărească și să urmeze directivele de securitate, anunțate de autoritățile israeliene.

CHIȘINĂU, 12 mai - Sputnik. Moldovenii aflați pe teritoriul statului Israel sunt îndemnați să se informeze, să urmărească și să urmeze cu strictețe directivele de securitate, anunțate de către autoritățile israeliene. Ambasada Republicii Moldova în Israel recomandă, pe cât este posibil, abținerea de la aflarea în locuri publice, părăsirea domiciliului doar în cazuri stringente, utilizarea adăposturilor antirachetă în cazul reluării bombardamentelor.

Fum deasupra unei clădiri vizate de atacurile Israelului î Gaza, în cadrul conflictului israeliano-palestinian - Sputnik Moldova, 1920, 12.05.2021
Conflict cumplit în Israel – morți și rachete! Atacurile nu încetează!

Ambasada informează că la momentul de față nu există informații despre cetățeni ai Republicii Moldova care ar fi avut de suferit de pe urma bombardamentelor. Autoritățile au anunțat starea de urgență în materie de securitate, în anumite localități, unde este impus un regim special de activitate. Cetățenii sunt chemați să respecte restricțiile introduse. Activitatea Aeroportului Internațional Ben Gurion, după o pauză a fost reluată, fiind operate zborurile programate anterior. Ambasada activează în regim normal.

Precizăm, atacuri și riposte între Israel și grupări islamiste, soldate cu multe victime în populația civilă au avut loc în această noapte. Israel anunță că va urma o ripostă foarte dură, iar de partea cealaltă, mişcarea islamistă Hamas a anunţat azi noapte că va lansa peste 200 de rachete spre teritoriul izraelian. De asemenea, Consiliul de Securitate al ONU va organiza azi o nouă reuniune de urgenţă, cu ușile închise, a doua în ultimele trei zile, consacrată violenţelor din Israel şi Teritoriile arabe ocupate.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0