Conflict cumplit în Israel – morți și rachete! Atacurile nu încetează!

© REUTERS / IBRAHEEM ABU MUSTAFAFum deasupra unei clădiri vizate de atacurile Israelului î Gaza, în cadrul conflictului israeliano-palestinian
Fum deasupra unei clădiri vizate de atacurile Israelului î Gaza, în cadrul conflictului israeliano-palestinian - Sputnik Moldova, 1920, 12.05.2021
Abonare
Una dintre cele mai dramatice nopți din ultimii ani – atacuri și riposte între Israel și grupări islamiste – cu multe victime în populația civilă.

Израильская противоракетная система Железный купол перехватывает ракеты, запущенные из сектора Газа в направлении Израиля - Sputnik Moldova, 1920, 11.05.2021
Galerie foto: Schimb de atacuri aeriene între Palestina și Israel
BUCUREȘTI, 12 mai – Sputnik. Un adevărat dezastru în Israel și Teritoriile arabe ocupate - zeci de morți și sute de răniți au fost înregistrați în urma tirurilor cu rachete de ambele părți.

Până acum se știe că trei femei israeliene au fost ucise şi alţi zeci de civi au fost răniţi în urma atacurilor cu rachete dinspre Fâşia Gaza asupra Tel Aviv, Beer Şeva și Ierusalim, iar de partea cealaltă peste 30 de palestinieni au fost ucişi de rachetele și atacurile israeliene asupra enclavei.

​Printre morți sunt și zece copii, informează presa internațională, care menționează și că sunt până acum peste 200 de răniţi.

Iar lucrurile nu se opresc aici! Israel anunță că va urma o ripostă foarte dură, iar de partea cealaltă, mişcarea islamistă Hamas a anunţat azi noapte că va lansa peste 200 de rachete spre teritoriul izraelian.

Israel: At least 38 killed, dozens injured in stampede during religious festival - Sputnik Moldova, 1920, 30.04.2021
Imagini video de la tragedia din Israel - 44 de morți și peste 100 de răniți
Atacurile sunt represalii ca urmare a distrugerii de către atacurile israeliene a unei clădiri de zece etaje din centrul enclavei palestiniene.

Grav este că atacurile ambelor părți au vizat și lăcașuri de cult ale Islamului – celebra moschee Al-Aqsa - respectiv o importantă sinagogă.

Apeluri la calm și pace au venit din toate zonele lumii, mesaje ferme venind de la Washington și Bruxelles, în care au fost condamnate atacurile asupra Israelului.

De asemenea, Consiliul de Securitate al ONU va organiza azi o nouă reuniune de urgenţă, cu ușile închise, a doua în ultimele trei zile, consacrată violenţelor din Israel şi Teritoriile arabe ocupate.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0