Ce se întâmplă? Convoaie militare NATO au intrat în România

© Photo : Facebook / Forţele Terestre RomâneConvoaie militare ale NATO au intrat în România
Convoaie militare ale NATO au intrat în România - Sputnik Moldova, 1920, 12.05.2021
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Forțele Terestre Române informează că opt convoaie militare NATO au intrat ieri, 11 mai 2021, în România, pe cale terestră. Acestea sunt primele elemente ale Forței Întrunite cu Nivel de Reacție Foarte Ridicat a NATO.

BUCUREȘTI, 12 mai – Sputnik. În România au intrat, ieri, opt convoaie militare NATO. 

NATO - Sputnik Moldova, 1920, 11.05.2021
Celebru ziarist, mesaj pentru NATO: ”Gavariți vorbe, ca babele pe marginea șanțului”

Forțele Terestre Române precizează că, marți, 11 mai 2021, au sosit în Românua, pe cale terestră, primele elemente ale Forţei Întrunite cu Nivel de Reacţie Foarte Ridicat (VJTF) a NATO, care urmează să participe la Exerciţiul Noble Jump 2021.

Astfel, opt convoaie militare, constituite din aproximativ 190 de militari și 120 de echipamente militare, au intrat în țară prin punctul de trecere a frontierei de la Giurgiu.

Deplasarea primului eșalon din cadrul Forței Întrunite s-a efectuat cu succes, militarii și echipamentele urmând să își continue astăzi, 12 mai, misiunea către Centrul Naţional de Instruire Întrunită „Getica” din Cincu, judeţul Braşov. Acest lucru a fost posibil cu sprijinul Inspectoratului General al Poliției de Frontieră Română, Inspectoratului General al Poliției Române, Inspectoratului General al Jandarmeriei Române, Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere și a Poliției Locale Giurgiu, informează Forțele Terestre Române pe pagina lor de Facebook.

Noble Jump 2021 - NOJP21 - este un exerciţiu multinaţional cu termen scurt de notificare, planificat şi condus de Comandamentul Forţelor Întrunite (JFC) de la Napoli, care se desfăşoară în perioada 19 mai - 2 iunie, pe teritoriul României şi Bulgariei.

Acesta - NOJP21 - va testa capacitatea operaţională a elementelor Forţei Întrunite cu Nivel de Reacţie Foarte Ridicat (VJTF) şi nivelul de implementare a Planului de Acţiune pentru Creşterea Capacităţii de Reacţie a Alianţei (Readiness Action Plan / RAP), în Bulgaria şi România.

Complexul de exerciții DACIA 21 LIVEX, al cărui start a fost dat la începutul lunii mai, este condus de Comandamentul Forțelor Întrunite „Gl. I.E. Florescu" (CFÎ) al Ministerului Apărării Naționale.

DACIA 21 LIVEX armonizează două componente principale de instruire în context multinațional - exercițiul NATO Steadfast Defender 21, condus de Comandamentul Forțelor Întrunite de la Napoli, care presupune dislocarea din Turcia în România a unei forțe de reacție rapidă a NATO (Very High Readiness Joint Task Force - VJTF), respectiv exercițiul Defender Europe 21, care cuprinde o serie de evenimente majore de instruire, sub conducerea Comandamentului Forțelor Terestre ale SUA în Europa (USAREUR).

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0