Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Jurnalista și scriitoarea Antonina Sârbu a trecut în Veșnicie

© Inquam Photos / Mircea ManoleLumânare
Lumânare - Sputnik Moldova, 1920, 05.04.2021
Abonare
Jurnalista și scriitoarea Antonina Sârbu, „o intelectuală de un rafinament aparte, o prozatoare de un talent răscolitor și un om de o sensibilitate copleșitoare”, a fost răpusă de COVID-19.

CHIȘINĂU, 5 apr – Sputnik. Jurnalista și scriitoarea Antonina Sârbu a decedat duminică, 4 aprilie, anunțul fiind făcut pe rețelele de socializare de prietenii ei și editura la care și-a publicat în ultimii ani mai multe cărți.

Potrivit apropiaților ei, Antonina Sârbu fusese diagnosticată cu COVID-19.

„Scriitoarea Antonina Sârbu a trecut la cele veșnice. O intelectuală de un rafinament aparte, o prozatoare de un talent răscolitor și un om de o sensibilitate copleșitoare - așa ne va rămâne în amintiri. Condoleanțe familiei, prietenilor și celor care i-au apreciat cărțile...”, a scris Editura „ARC” pe Facebook.

Antonina Sârbu a fost soția regretatului pictor Andrei Sârbu, iar, în paralel cu activitatea ei de jurnalist și scriitor, a promovat până la sfârșitul vieții și pictura acestuia, prin intermediul unor publicații și expoziții.  

Antonina Sârbu s-a născut în anul 1956 în satul Văratic, din raionul Râșcani. A absolvit Facultatea de Filologie a USM, secția Jurnalistică. Acum un deceniu a fost redactor-șef al fostei publicații municipale „Capitala”.

A debutat cu versuri în 1984, este laureată a unor prtemii literare. A semnat culegerile „Constanţa Târţău. Ultimul dialog”, 2016, „Colaje, eseu – publicistică”, 2006, „Pe muntele Hermon, ninge – Jurnal de călătorie în Ierusalim”, 2008, „Mănăstiri basarabene”, 1995, „Vulpea argintie” (roma-confesiune), „Fiica zețarului (și alte texte)”, „Atelierul din strada Patrice” (memorii și file de jurnal).

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0