Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova, 1920
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Starea de urgență a fost ridicată în Spania: Ce s-a schimbat

© AP Photo / Bernat ArmangueОфицеры испанской полиции на контрольно-пропускном пункте в Мадриде
Офицеры испанской полиции на контрольно-пропускном пункте в Мадриде - Sputnik Moldova, 1920, 11.05.2021
Abonare
În Spania a fost ridicată starea de urgență impusă cu mai multe luni în urmă în contextul pandemiei de coronavirus. Mai multe măsuri restrictive au fost relaxate, dar au rămas unele interdicții.

CHIȘINĂU, 11 mai – Sputnik. Spania, una dintre țările cele mai afectate de pandemia de coronavirus din Europa, cu 3,5 milioane de infecții înregistrate și peste 78 de mii de decese cauzate de infecție, a relaxat, pe 9 mai, majoritatea restricțiilor care au fost valabile în starea națională de urgență, introdusă pe 25 octombrie 2020.

Spain: Barcelona police evict beachgoers breaching COVID restrictions - Sputnik Moldova, 1920, 05.04.2021
Video
Spania: Poliția a intervenit pe plaja din Barcelona

Printre restricțiile care au fost ridicate se numără interdicţia ieşirii din case într-un anumit interval orar și interzicerea călătoriilor neesențiale între regiuni.

Autoritățile intenționaseră să relaxeze restricțiile după Crăciun, dar numărul infecțiilor și spitalizărilor la acel moment a rămas încă ridicat. Guvernul a confirmat marțea trecută că nu va mai prelungi starea de urgență după 9 mai.

Începând de luni, comunitățile autonome vor decide singure orele de deschidere a restaurantelor și barurilor. În plus, în funcţie de situaţie, ele vor putea solicita o nouă introducere a interdicţiei ieşirii din case, limitarea numărului de persoane pentru întâlnirile în spaţiul privat sau reintroducerea interdicției de călătorie între regiunile din țară.

În multe orașe din Spania, oamenii au ieșit pe străzi și în piețe pentru a sărbători relaxarea restricțiilor, potrivit Sputnik Italia. 

Situaţia din Spania

Până pe 7 mai, în Spania s-au înregistrat 3.567.408 cazuri de infectare cu coronavirus şi 78.792 de pacienți au murit. În campania de vaccinare în masă din țară au fost administrate 19.048.132 de doze de vaccin anti-COVID şi 5.956.451 de persoane s-au vaccinat complet (cu două doze de AstraZeneca, Pfizer, Moderna sau o doză de Johnson & Johnson).

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0