Парламент Республики Молдова - Sputnik Moldova, 1920
Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Președintele României și cel al Poloniei se amestecă în Republica Moldova

© Photo : Președintele RomânieiVizita oficială a Președintelui Republicii Polone, Andrzej Duda, în România
Vizita oficială a Președintelui Republicii Polone, Andrzej Duda, în România - Sputnik Moldova, 1920, 11.05.2021
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Președintele României, Klaus Iohannis, şi președintele Poloniei, Andrzej Duda, se uită în ograda Republicii Moldova, amestecându-se în politica statului de peste Prut.

BUCUREȘTI, 11 mai – Sputnik, Marius Holdean. Șeful statului român și președintele Poloniei au discutat ieri în cadrul întâlnirii avute la București despre Republica Moldova, dând semnale de sprijin pentru Maia Sandu.

Astfel, președintele polonez, Andrzej Duda și-a exprimat speranța că președintele moldovean, Maia Sandu, va efectua luna viitoare o vizită la Varșovia, eveniment care ar fi trebuit să aibă loc la începutul acestei luni și care a fost amânat din cauza crizei politice de la Chișinău.

Ежегодное послание президента РФ Федеральному Собранию - Sputnik Moldova, 1920, 05.05.2021
Politică
Un fost ministru de Externe român i-a scris lui Putin: Românii nu sunt neprietenii Rusiei
„Am discutat cu domnul președinte Iohannis o a treia problemă foarte importantă, mai ales pentru România, respectiv problema Republicii Moldova, relațiile dintre Moldova și UE, situația generală din Moldova. În acest moment, se fac schimbări în Moldova, ne străduim să sprijinim Moldova în aspirațiile sale către UE, să sprijinim aspirațiile întregii populații a Moldovei de a deveni parte a UE, de a se apropia de Vest. Atât Moldova, cât și toate acțiunile pe care le face România în acest domeniu beneficiază de sprijinul nostru, al Poloniei”, a declarat ieri președintele Andrzej Duda.

Declarația sa întărește intențiile președinției române de a se amesteca în alegerile din Republica Moldova acordând un sprijin clar taberei actualului președinte de la Chișinău.

Declarația naște întrebări cu atât mai mult cu cât președintele Poloniei a participat ieri alături de Iohannis la Summitul B9 al țărilor NATO din Flancul Estic, iar astăzi cei doi președinți au participat la un exercițiu militar al Alianței Nord-Atlantice.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0