Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ce spune Igor Dodon despre atacul armat din Kazan: Mesaj

© Photo : Miroslav RotariIgor Dodon
Igor Dodon - Sputnik Moldova, 1920, 11.05.2021
Abonare
Liderul PSRM, Igor Dodon, a exprimat condoleanțe familiilor și apropiaților celor uciși în atacul de la școala din Kazan.

CHIȘINĂU, 11 mai – Sputnik. Liderul PSRM, Igor Dodon, a scris pe pagina sa de Facebook că a aflat cu indignare despre atacul armat de la școala din Kaza, Republica Tatarstan.

Împușcături la o școală din Kazan - Sputnik Moldova, 1920, 11.05.2021
Video
Video: Focuri de armă la o școală din Kazan - detalii
"Din păcate, ca urmare a acestei infracțiuni crude, există victime, în mare parte copii, zeci de oameni au fost răniți. Deplâng alături de familiile victimelor, îmi exprim condoleanțele victimelor și transmit cuvintele de sprijin șefului Tatarstanului, Rustam Minnikhanov, și președintelui Federației Ruse, Vladimir Putin", a scris Igor Dodon.

Anterior și liderul rus, Vladimir Putin, a exprimat profunde condoleanțele. Președintele Federației Ruse a dispus să fie acordată toată asistența medicală necesară copiilor răniți în timpul împușcăturilor.

De precizat că atacul armat a avut loc la școala № 175 din Kazan, Republica Tatarstan, Rusia. 11 persoane au fost ucise, iar 16 răniți au fost internați în spital. Unul dintre tinerii care a tras focuri de armă a fost reținut, al doilea, potrivit datelor preliminare, s-a refugiat în clădirea școlii, unde a fost lichidat.  Președintele Tatarstanului a spus că tânărul care a efectuat împușcăturile are 19 ani, iar arma din care a tras este  înregistrată oficial pe numele lui.

Pe 12 mai, în Tatarstan este declarată zi de doliu.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0