Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Video: Aventură nocturnă - cum l-a lăsat Poliția pe un tânăr fără motocicletă

© Sputnik / Miroslav RotariPoliția
Poliția  - Sputnik Moldova, 1920, 10.05.2021
Abonare
Un echipaj de poliție a avut o altercație cu un grup de tineri noaptea trecută, la Corjova. Imagini de la fața locului au fost plasate pe internet.

CHIȘINĂU, 10 mai – Sputnik. Din imaginile postate pe o pagină de Facebook se vede cum unul dintre inspectorii de patrulare urcă pe motocicleta tânărului și pleacă de la locul incidentului. Iată ce a declarat un martor ocular:

"Poliția venea din sens opus, din mers au deschis ușa și l-au dat jos de pe motocicleta. Nu au verificat actele nici testul drager, direct au început să dea cu electroshock-ul. S-a urcat unul din ei pe motocicleta și a fugit, mai nu a căzut jos".

Pe de altă parte, ofițerul de presă al Inspectoratului Național de Securitate Publică, Natalia Golovco, a precizat pentru Sputnik Moldova cum s-a produs de fapt acest incident. Totul s-a întâmplat noaptea trecută, în apropiere de satul Corjova. Inspectorii de patrulare ar fi observat o motocicletă care se deplasa haotic pe drum. 

Poliție - Sputnik Moldova, 1920, 10.05.2021
Societate
Groaznic: Un bărbat și-a pus capăt zilelor de Paștele Blajinilor
"Inspectorul care se afla în echipaj a conectat sistemul luminos al girofarului, iar al doilea, fiind în afara automobilului de serviciu, a făcut semn cu bastonul de dirijare pentru a stopa motocicleta, însă motociclistul a făcut o manevră de ocolire a echipajului. În consecință, a căzut cu tot cu motocicletă", susține Natalia Golovco.

Oamenii legii mai precizează că inspectorii s-au apropiat de motociclist și l-ar fi întrebat dacă totul e în regulă și dacă are nevoie de ajutor medical. Tânărul însă ar fi reacționat agresiv. 

"Motociclistul a adresat cuvinte necenzurate polițiștilor și a încercat să se eschiveze. Ca urmare, pentru a curma alte acțiuni ilegale, inspectorii au fost nevoiți să aplice mijloacele speciale din dotare - cătușe", mai spune ofițerul de presă al INSP.

Poliția mai susține că la fața locului s-au adunat mai mulți localnici, cărora li s-ar fi solicitat să păstreze distanța și să nu creeze obstacole în desfășurarea atribuțiilor de serviciu ale inspectorilor, fiindcă forțele de ordine vor fi nevoite să aplice mijloacele speciale din dotare.

"Șoferul motocicletei a fost identificat prin intermediul bazei de date. Acesta s-a dovedit a fi un tânăr de 23 de ani din satul Mălăiești, raionul Criuleni. Șoferul a fost supus testării alcooscopice, iar rezultatul a arătat că avea 0.46 mg/l", susține Natalia Golovco. 

Oamenii legii au inițiat o anchetă și urmează să stabilească toate circumstanțele incidentului.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0