Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Veteran, felicitat de Ambasada Rusiei cu ocazia jubileului de 100 de ani

© Sputnik / OsmatescoГладков Павел Васильевич
Гладков Павел Васильевич - Sputnik Moldova, 1920, 10.05.2021
Abonare
Pavel Gladkov este cel mai vârstnici dintre veteranii în viață ai Marelui Războiu pentru Apărarea Patriei care locuiesc în Moldova.

CHIȘINĂU, 10 mai – Sputnik. Ambasada Federației Ruse în Moldova i-a transmis felicitări eroului Marelui Război pentru Apărarea Patriei Pavel Gladkov cu ocazia jubileului de 100 de ani.

Ветеран Великой Отечественной войны Валентина Шульгина - Sputnik Moldova, 1920, 09.05.2021
Societate
Cea mai spectaculoasă zi a războiului – povestea unei femei veteran de război

"Îl felicităm din inimă pe scumpul veteran al Marelui Război pentru Apărarea Patriei Pavel Vasilievici Gladkov cu ocazia centenarului din ziua nașterii! Pavel Vasilievici, sunteți o legendă vie, întruchiparea bărbăției, curajului, patriotismului și jertfirii de sine în serviciul Patriei. Vă mulțumim pentru eroismul dumneavoastră de luptă, datorită căruia a fost salvată pacea pe pământ și viața noilor generații. Multă sănătate, stare bună de spirit și mulți ani înainte! ", este menționat în mesajul de felicitare al Ambasadei.

De Ziua Victoriei, veteranul a fost felicitat și de ministrul interimar al Apărării Victor Gaiciuc. Orchestra Ministerului Apărării a interpretat marșuri militare în curtea casei în care locuiește veteranul, iar ministrul u-a înmânat medalia Armatei Naţionale “Consolidarea Frăţiei de Arme”.

Veteranul care locuieşte la Chişinău s-a născut pe data de 9 mai 1921 şi a mers pe front din primul an de război, în 1941. El a participat la acţiunile militare din Ucraina, Belarus, Polonia şi Germania.     

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0