Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Țara în care ”Sputnik V” a ajutat să fie redusă la zero răspândirea COVID-19

© REUTERS / DADO RUVICVaccinul Sputnik V
Vaccinul Sputnik V  - Sputnik Moldova, 1920, 10.05.2021
Abonare
Fondul rus de investiţii directe a anunțat despre rezultatele pozitive în ceea ce privește utilizarea vaccinului împotriva coronavirusului.

CHIȘINĂU, 10 mai - Sputnik. San Marino este prima țară din Europa care a redus la zero răspândirea COVID-19, fiind ajutată în acest sens de utilizarea vaccinului rusesc împotriva coronavirusului ”Sputnik V”, a declarat luni Fondul rus de investiții directe (RDIF).

Шприц и ампула на фоне логотипа Спутник V. - Sputnik Moldova, 1920, 06.05.2021
Premierul Greciei: "Sputnik V" este sigur și eficient

"Fondul rus de investiții directe (RDIF) anunță rezultatele pozitive ale utilizării vaccinului rusesc ”Sputnik V” împotriva coronavirusului în San Marino, care a demonstrat o scădere la zero a ratei de infectare. În San Marino a început procesul de ridicare a restricțiilor legate de pandemie, s-a accelerat redresarea economică și revenirea la viața normală ", este menționat  într-un comunicat de presă al instituției.

RDIF notează că „în San Marino a fost desfășurată cea mai de succes campanie de vaccinare din Europa” datorită utilizării ”Sputnik V”.

În săptămâna din 3 mai până pe 9 mai, incidența medie zilnică la 1 milion de locuitori în această țară este de peste 40 de ori mai mică decât media în țările UE, este precizat în comunicat.

"În total, în San Marino 74% din populația cu vârsta de peste 16 ani a fost deja vaccinată cu prima doză de vaccin împotriva coronavirusului. Totodată, 90% din toate vaccinările au fost asigurate datorită preparatului ”Sputnik V”. Vaccinarea în San Marino a permis de asemenea să fie redusă la zero rata mortalității cauzată de coronavirus. Din lipsă de necesitate, în San Marino au fost închise secția din spitalul destinată tratamentului pacienților cu coronavirus ", scrie RDIF.

Валерий Кузьмин - Sputnik Moldova, 1920, 07.05.2021
Ambasadorul Rusiei în România: Prin ce se deosebește ”Sputnik V” de alte vaccinuri - cifre

Instituția informează de asemenea că situația din San Marino confirmă totodată eficiența înaltă a ”Sputnik V”, inclusiv împotriva tulpinii britanice care acum se răspândește activ în toată Europa, inclusiv în Italia
Vaccinarea cu preparatul rusesc în San Marino a început la sfârșitul lunii februarie. În luna martie, autoritățile au comunicat că nu au înregistrat efecte secundare după ce cetățenilor le-a fost administrat vaccinului rusesc .
Utilizarea vaccinului ”Sputnik V” este aprobată în Rusia, Moldova, Belarus, Argentina, Bolivia, Serbia, Algeria, Palestina, Venezuela, Paraguay, Turkmenistan, Ungaria, Emiratele Arabe Unite, Iran, Republica Guineea, Tunisia, Armenia, Mexic, Nicaragua, Republica Srpska (Entitate din Bosnia și Herțegovina), Liban, Myanmar, Pakistan, Mongolia, Bahrain, Muntenegru, Saint Vincent și Grenadine, Kazahstan, Uzbekistan, Gabon, San Marino, Ghana, Siria, Kîrgîzstan, Guyana, Egipt, Honduras, Guatemala, Slovacia, Angola, Djibouti, Republica Congo, Sri Lanka, Laos, Irak, Macedonia de Nord, Kenya, Maroc, Iordania, Namibia, Azerbaidjan, Filipine, Camerun, Seychelles, Mauritius, Vietnam, Antigua și Barbuda, Mali, Panama, India, Nepal, Bangladesh, Turcia și Albania.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0