Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ortodocșii sărbătoresc Paștele Blajinilor: Care cimitire sunt deschise astăzi

© Sputnik / Anatolii KiriakCimitirul Armenesc
Cimitirul Armenesc - Sputnik Moldova, 1920, 09.05.2021
Abonare
Astăzi și mâine creștinii ortodocși sărbătoresc Paștele Blajinilor. În mai multe localități din țară porțile cimitirelor rămân închise.

CHIȘINĂU, 9 mai - Sputnik. Porțile cimitirelor din mai multe localități din țară rămân închise astăzi și mâine când creștinii ortodocși sărbătoresc Paștele Blajinilor. Această decizie este luată de comisiile teritoriale de sănătate publică în funcție de gradul de alertă instituit în zona respectivă în contextul pandemiei COVID-19. În Chișinău, de exemplu, decizia de a deschide cimitirele de Paștele Blajinilor a fost luată în ajun de Comisia Extraordinară de Sănătate Publică a municipiului Chișinău. 

Cimitir - Sputnik Moldova, 1920, 07.05.2021
Societate
Câtă mâncare și băutură se cuvine să aducem de Blajini la morminte
 Conform hotărârii, începând cu astăzi, duminică, 9 mai, se permite accesul în toate cimitirele din municipiul Chișinău, până la ora 17:00. În acest an, nu va fi pus la dispoziție transport public suplimentar ca oamenii să poată merge la cimitire, astfel fiecare va ajunge fie cu transportul personal, fie cu cel public, dar care circulă în regim normal.

Oamenii vor purta obligatoriu masca de protecție, vor încerca să evite aglomerațiile și neapărat vor păstra distanța fizică. Este strict interzis consumul de produse alimentare sau băuturilor alcoolice.

Aceste condiții se mențin obligatorii pentru toate localitățile unde de Blajini oamenii au acces în cimitire. Mai mult, unele comisii teritoriale au decis ca la mormite să fie prezent doar un membru al familiei vârsta căruia nu depășește 63 de ani. Oamenii sunt îndemnați să repsecte regulile de prevenire și răspândire a coronavirusului. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0