Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Cum se va desfășura Ziua Victoriei la Chișinău: Programul activităților

© Sputnik / Miroslav RotariZiua Victoriei
Ziua Victoriei - Sputnik Moldova, 1920, 09.05.2021
Abonare
Ziua Victoriei este dedicată eroilor ce au căzut pe câmpul de luptă în timp ce apărau poporul de puterile naziste. Anual, oficialii de rang înalt merg la complexul memorial „Eternitate” li depun flori în memoria eroilor.

CHIȘINĂU, 9 mai -Sputnik. În acest an sunt marcați 76 de ani de la învingerea celui de-Al Doilea Război Mondial. Politicieni, ambasadori, dar și rudele celor căzuți pe vremea războiului vor merge să depună flori și să cinstească memoria eroilor.

Празднование Дня Победы в Кишиневе Посол России в Молдове Олег Васнецов - Sputnik Moldova, 1920, 06.05.2021
Republica Moldova
Ambasadorul Rusiei i-a felicitat pe moldoveni de Ziua Victoriei: Este un an special

Prim ministrul interimar a anunțat că duminică, 9 mai, va participa la ceremonia oficială consacrată Zilei Victoriei și comemorării eroilor căzuți pentru Independența Patriei. Astfel, evenimentul va începe la ora 09:00 și se va desfășura la complexul memorial „Eternitate”, unde vor fi depuse flori la plăcile comemorative și monumentele „Focul veșnic”, „Stela Eroilor Moldoveni” și „Maica îndurerată”.

Ulterior, la ora 09:30, oamenii sunt așteptați la Marșul Memoriei „Regimentului Nemuritor” care va începe din Piața Marii Adunări Naționale. Șeful Comitetului Național de Coordonare „Victoria”, Alexei Petrovici, care este și unul dintre organizatorii evenimentului, susține că marșul va avea loc în conformitate cu toate standardele sanitare stipulate de Comisia Națională Extraordinară pentru Sănătate Publică.Potrivit lui, toată lumea va primi măști de protecție în timpul evenimentului, astfel ca participanții la eveniment să fie în siguranță. 

Putin a felicitat femeile cu prilejul zilei de 8 martie - Sputnik Moldova, 1920, 08.05.2021
Rusia
Putin i-a felicitat pe liderii și cetățenii statelor CSI cu aniversarea a 76-a a Victoriei
Anterior, ministrul în exercițiu al Apărării a menționat că în cel de-al doilea an de pandemie, militarii vor sărbători Ziua Victoriei într-un format restrâns, prin activități educative. Victor Gaiciuc a declarat că pe 9 mai vor avea loc depuneri de flori, iar soldații vor putea viziona lecții tematice, precum și filme documentare despre cel de-al Doilea Război Mondial.

Din cauza pandemiei, evenimentele din acest an dedicate Zilei Victoriei se vor desfășura fără participarea veteranilor de război, la fel ca anul trecut. 

„În contextul pandemiei, vreau să menționez că toate aceste evenimente vor avea loc doar în unitățile militare fără participarea veteranilor de război și altor invitați. Doar un număr restrâns de militari din cadrul Companiei „Gărzii de Onoare” vor fi implicați la ceremoniile militar-protocolare desfășurate la nivel național”, a declarat Gaiciuc.

Anul acesta se împlinesc 76 de ani de la victoria Uniunii Sovietice în Marele Război pentru Apărarea Patriei din 1941-1945.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0