Продолжается реконструкция Большого Каменного моста - Sputnik Moldova, 1920
Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Putin i-a felicitat pe liderii și cetățenii statelor CSI cu aniversarea a 76-a a Victoriei

© Sputnik / Алексей Дружинин / Trecere la banca de fotografiiPutin a felicitat femeile cu prilejul zilei de 8 martie
Putin a felicitat femeile cu prilejul zilei de 8 martie - Sputnik Moldova, 1920, 08.05.2021
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
În mesajul său de felicitare sale, liderul rus a subliniat că astăzi datoria morală a tuturor este „să păstreze cu atenție și să transmită generațiilor tinere memoria evenimentelor din acei ani duri”.

CHIȘINĂU, 8 mai – Sputnik. Președintele rus Vladimir Putin i-a felicitat pe liderii și cetățenii din Azerbaidjan, Armenia, Belarus, Kazahstan, Kârgâzstan, Moldova, Tadjikistan, Turkmenistan, Uzbekistan, Abhazia, Osetia de Sud, precum și popoarele din Georgia și Ucraina cu ocazia aniversării a 76 de ani de la Victoria în Marele Război pentru Apărarea Patriei, a anunțat sâmbătă serviciul de presă de la Kremlin.

В Москве прошла генеральная репетиция парада Победы - Sputnik Moldova, 1920, 07.05.2021
Video
La Moscova a avut loc repetiția generală a Paradei Victoriei
În felicitarea sa, șeful statului rus a subliniat că, în această zi, cu un sentiment special de mândrie și recunoștință, onorăm isprava taților și bunicilor noștri, care au luptat curajos, umăr la umăr împotriva inamicului și au lucrat cu devotament în spatele frontului.

„Astăzi, datoria noastră morală este să păstrăm cu atenție și să transmitem generațiilor tinere amintirea evenimentelor din acei ani duri. Trebuie împreună să rezistăm cu hotărâre oricărei încercări de distorsiune și falsificare a istoriei, de revizuire a rezultatelor Marelui Război pentru Apărarea Patriei, de justificare a atrocitățile monstruoase săvârșite de naziști și de complicii lor", a spus Putin.

De asemenea, președintele rus și-a exprimat încrederea că tradițiile de prietenie fraternă și asistență reciprocă, călite în anii duri de război, au fost și rămân o bază de neclintit pentru construirea și dezvoltarea relațiilor constructive și de bună vecinătate.

Putin a mai transmis cuvinte de recunoștință sinceră tuturor veteranilor din Marele Război pentru Apărarea Patriei și lucrătorilor din spatele frontului, le-a urat sănătate, prosperitate, tărie de caracter și longevitate.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0