Video
Urmăriți ultimele evenimente din lume și din țară în materialele video Sputnik

Jersey: Pescarii francezi, în apele insulare - protest față de regulile post-Brexit

Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Zeci de nave de pescuit franceze au intrat joi în portul St. Helier din Jersey, pentru a protesta împotriva noilor reguli de pescuit.

Ei au manifestat în acest mod după introducerea în săptămâna trecută a noilor reguli locale în temeiul Acordului de comerț și cooperare (TCA) dintre Marea Britanie și UE, despre care spun că le amenință accesul la apele teritoriului insulei Channel.

рыбалка - Sputnik Moldova, 1920, 05.05.2021
Societate
Veste bună pentru pescari: De când este permis pescuitul
Aproximativ 60 de nave au intrat în portul St. Helier, cu Castelul Elizabeth în fundal, pe măsură ce localnicii priveau și făceau fotografii ale scenei.

Pescarii francezi susțin că, dacă noul sistem de licențiere din Jersey va continua, cea mai mare parte a flotei franceze din Normandia ar dispărea.

Regulile de pescuit necesită obținerea unor noi licențe locale, despre care flota franceză spune că îi restricționează capacitatea de pescuit.

Zeci de pescari, pe gheața lacului Ghidighici - Sputnik Moldova, 1920, 16.02.2021
Video
Pescuitul pe gheață la Ghidighici: Între euforie și pericol de moarte
Se pare că navele navale britanice patrulează lângă Jersey.

 Acordul comercial și de cooperare post-Brexit (TCA) a intrat în vigoare provizoriu după ce a fost finalizat în ajunul Crăciunului și semnat de Parlamentul Regatului Unit, aprobarea Parlamentului European fiind obstacolul juridic final al tratatului.

Măsura marchează sfârșitul lungului proces Brexit, care a durat aproape cinci ani, deși nu sfârșitul tensiunilor dintre Marea Britanie și UE pe fondul disputelor în curs privind protocolul acordului din Irlanda de Nord, precum și alte probleme.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0