Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

A fost modificat programul de lucru a HoReCa: Cum vor activa cafenelele și restaurantele

© Sputnik / Mihai CarausHoreca
Horeca  - Sputnik Moldova, 1920, 08.05.2021
Abonare
Cafenelele și restaurantele din Capitală vor activa până la ora 23:00. O decizie în acest sens a fost luată sâmbătă de către Comisia Extraordinară pentru Sănătate Publică a municipiului Chișinău. 

CHIȘINĂU, 8 mai - Sputnik. Conform ultimei decizii a CESP a municipiului Chișinău, unitățile de alimentație publică vor activa până la ora 23:00, cu respectarea strictă a măsurilor de sănătate publică. Totodată, a fost permisă utilizarea teraselor în aer liber după regulile vechi.

Restaurant - Sputnik Moldova, 1920, 08.05.2021
Societate
HoReCa vine cu o nouă solicitare către autorități: Ce măsuri vrea să fie întreprinse

„Ne referim la terasele de vară în care am vrea ca oamenii să fie mai prezenți decât în interiorul restaurantelor, barurilor, cafenelelor și altor unități de alimentație publică. Am zis că până la reglementarea exactă a deciziei CMC-ului cu priire la activitatea teraselor, care este blocată în prezent, să existe formulări cu recomandări în acest sens pentru a putea desfășura în aer liber activitatea teraselor”, a precizat Ion Ceban.

Decizia CESP vizează și centrele comerciale, dar unitățile specializate de comerț cu amănuntul a produselor nealimentare de pe teritoriul municipiului Chișinău. Astfel, acestea vor activa până la ora 22:00.

Precizăm că Asociația Națională a Restaurantelor și Localurilor de Agrement din Republica Moldova a decis să-i solicite Comisiei Extraordinare de Sănătate Publică a municipiului Chișinău că să anuleze unele restricții legate de pandemie și să le permită celor din HoReCa să activeze în regim normal, din motiv că numărul infectărilor din Capitală a scăzut. 

Amintim că în data de 30 aprilie, Comisia Extraordinară de Sănătate Publică a municipiului Chișinău s-a întrunit în ședință pentru a impune noi măsuri privind noul coronavirus. Astfel, activitatea cluburilor de noapte, a discotecilor, karaoke, baruri și a altor ringuri de dans a fost sistată.

Totodată, atunci s-a decis ca restaurantele și cafenelele să își desfășoare activitatea de la ora 07:00 până la 22:00. În decizia CESP a municipiului Chișinău se mai menționa că nunțile, cumetriile, dar și alte evenimente festive sunt interzise. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0