Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

HoReCa vine cu o nouă solicitare către autorități: Ce măsuri vrea să fie întreprinse

Restaurant - Sputnik Moldova, 1920, 08.05.2021
Abonare
Odată cu scăderea numărului de infectări în Capitală, cei din HoReCa susțin că este inoportun să fie menținute restricțiile legate de programul de activitate a localurilor și vin cu unele solicitări către autorități. 

Daniela Demișcan - Sputnik Moldova, 1920, 06.05.2021
Mai puține cazuri de COVID: Când am putea scăpa de restricții
CHIȘINĂU, 8 mai - Sputnik. Asociația Națională a Restaurantelor și Localurilor de Agrement din Republica Moldova a decis să-i solicite Comisiei Extraordinare de Sănătate Publică a municipiului Chișinău că să anuleze unele restricții legate de pandemie și să le permită celor din HoReCa să activeze în regim normal.

În solicitare se menționează că odată cu scăderea numărului de infectări cu noul coronavirus în Capitală este inoportun ca unele măsuri să fie menținute, astfel se cere scoaterea restricției cu privire la programul de activitate a unităților de alimentație publică în municipiul Chișinău, permiterea desfășurării evenimentelor festive cu caracter unic până în 50 persoane și permiterea activității teraselor de vară din municipiul Chișinău, conform schemelor de amplasare din anul trecut, în lipsa unui regulament în vigoare.

„Menționăm că anterior, aceste restricții au fost impuse la finele lunii noiembrie 2020 de către Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică, atunci când situația epidemiologică din țară era alarmantă, înregistrând zilnic peste 1 200 cazuri de COVID-19. În municipiul Chișinău, în ultima lună se atestă sub 100 cazuri pe zi”, se mai menționează în postarea de pe Facebook a Asociației „MĂR”. 

Precizăm că în data de 30 aprilie, Comisia Extraordinară de Sănătate Publică a municipiului Chișinău s-a întrunit în ședință pentru a impune noi măsuri privind noul coronavirus. Astfel, activitatea cluburilor de noapte, a discotecilor, karaoke, baruri și a altor ringuri de dans rămâne a fi sistată. Totodată, restaurantele și cafenelele își pot desfășura activitatea de la ora 07:00 până la 22:00. În decizia CESP a municipiului Chișinău se mai menționează că nunțile, cumetriile, dar și alte evenimente festive sunt interzise.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0