Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

România a mai donat țării noastre peste 100 de mii de doze de AstraZeneca

© Inquam Photos / OCTAV GANEAVaccin AstraZeneca
Vaccin AstraZeneca - Sputnik Moldova, 1920, 07.05.2021
Abonare
În Republica Moldova au ajuns peste 100 de mii de doze de vaccin împotriva noului coronavirus. Lotul face parte dintr-o donație oferită de România. 

CHIȘINĂU, 7 mai - Sputnik. Șeful statului a anunțat pe pagina sa de Facebook că lotul de 100 800 de doze de vaccin AstraZeneca a ajuns în această seară la Chișinău. Maia Sandu a ținut să-i mulțumească poporului român pentru donație. 

„Îndemn toți cetățenii să se vaccineze pentru a proteja viața și sănătatea noastră și pentru a reveni la normalitate cât mai curând. Acum avem suficiente doze ca să vaccinăm cât mai mulți cetățeni într-o perioadă cât mai scurtă. Mulțumim, România! Mulțumim, domnule Președinte Klaus Iohannis, domnule Prim-ministru Florin Cîțu!”, a scris Maia Sandu. 

Anterior, într-un briefing de presă, prim-ministrul României, Florin Cîțu, a declarat că România este gata chiar din această săptămână să și vândă vaccin AstraZeneca, câte 200 de mii de doze lunar.

Vaccin anti-COVID și Pașaport - Sputnik Moldova, 1920, 07.05.2021
În Republica Moldova începe etapa a 3-a de vaccinare: Iată de când

„Am aprobat un proiect de Hotărâre de Guvern prin care donăm încă 100 de mii de doze de vaccin Astra Zeneca Republicii Moldova și am pregătit și detaliile pentru a dona 100 de mii de doze Ucrainei. De săptămâna aceasta putem să și vindem doze de vaccin Astra Zeneca în Republica Moldova - 200 de mii de doze lunar”, a declarat premierul român după ședința Guvernului.

Precizăm că vineri, 7 mai, Comitetul Național de Coordonare a Imunizării a decis lansarea graduală a etapei a treia de vaccinare. Astfel, începând cu 11 mai vor fi aprobate noile contigente care urmează să fie vaccinate împotriva COVID-19. Totodată, astăzi, președintele Republicii Moldova, Maia Sandu și-a administrat prima doză de vaccin împotriva COVID-19, iar după asta a anunțat că în următoarele zile în Republica Moldova vor fi suficiente doze de vaccin pentru ca fiecare cetățean care vrea să se vaccineze împotriva COVID-19 să poată să o facă.

Amintim că în țară campania de imunizare împotriva COVID-19 a început în data de 2 martie.

Precizăm că pe 30 aprilie, cel de-al doilea lot cu vaccin „Sputnik V” a ajuns în Moldova. Totodată, în data de 24 aprilie Republica Moldova a recepționat primul lot de vaccin din Federația Rusă. Este vorba de 71 de mii de doze de vaccin oferite cu titlu de donație. Vaccinul "Sputnik V" a fost adus cu o aeronavă specială a Ministerului Situațiilor Excepționale al Federației Ruse.

Pe 27 aprilie, Ministerul Sănătății a anunțat că un lot de vaccin anti-COVID a ajuns în Republica Moldova. Lotul conține 150 de mii de doze de vaccin oferite de autoritățile chineze cu titlu gratuit și 100 de mii de doze procurate din fonduri bugetare ale Republicii Moldova.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0