Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

În Republica Moldova începe etapa a 3-a de vaccinare: Iată de când

© REUTERS / DADO RUVICVaccin anti-COVID și Pașaport
Vaccin anti-COVID și Pașaport - Sputnik Moldova, 1920, 07.05.2021
Abonare
În Republica Moldova va fi dat startul celei de-a treia etapă de vaccinare a populației împotriva coronavirusului.

CHIȘINĂU, 7 mai - Sputnik. Comitetul Național de Coordonare a Imunizării a decis lansarea graduală a etapei a treia de vaccinare. Astfel, începând cu 11 mai vor fi aprobate noile contigente care urmează să fie vaccinate împotriva COVID-19.

Maia Sandu - Sputnik Moldova, 1920, 07.05.2021
Societate
Ultima oră: Maia Sandu s-a vaccinat împotriva COVID-19 - Video

„În urma discuțiilor, membrii Comitetului au menționat necesitatea lansării graduale și organizate a noilor contigente pentru vaccinare, conform Planului Național de Imunizare împotriva COVID-19. La moment, continuă prima și a doua etapă de vaccinare, care presupune imunizarea lucrătorilor medicali, persoanelor cu vârsta de peste 60 de ani, persoanelor cu comorbidități și persoanele cu vârsta cuprinsă între 18-60 de ani, care au comorbidități pentru care infecția COVID-19 prezintă un risc sporit de a face forme grave și chiar deces. Până la moment, în total au fost vaccinate 171 820 de persoane”, precizează Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale. 

Amintim, Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a anunțat startul Programului național de imunizare împotriva noului coronavirus pe data de 2 martie. Lucrătorii medicali din secțiile de terapie intensivă și secțiile de profil COVID-19 au fost primii moldoveni imunizați în Republica Moldova. Astăzi, 7 mai, după ce și-a administrat prima doză de vaccin, președintele Republicii Moldova, Mai Sandu a declarat că țara noastră are acces la suficiente doze de vaccin pentru a putea imuniza întreaga populație a țării. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0