Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Primarul Capitalei, Ion Ceban, spune cum a fost prădată municipalitatea

© Sputnik / Mihai CarausПримэрия Кишинев
Примэрия Кишинев  - Sputnik Moldova, 1920, 07.05.2021
Abonare
Într-o postare pe Facebook, Ion Ceban povestește “cum era deposedată anterior Primăria Chișinău de bunurile sale prin scheme bine organizate”.

CHIȘINĂU, 7 mai – Sputnik. El afirmă că acest lucru s-a desfășurat prin “proceduri ilegale care stăteau la baza corupției”. Astăzi însă autoritățile municipale întreprind toate măsurile pentru a le descoperi și înlătura.

Илан Шор 11.10.2016 - Sputnik Moldova, 1920, 27.04.2021
Politică
Declarație șocantă: Șor este gata să întoarcă miliardul furat din bănci

După care relatează următorul caz.

În aprilie anul curent, un executor judecătoresc a fost condamnat la 7 ani de închisoare cu executare de către Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani. Sentința a fost pronunțată pe dosarul intentat pe marginea delapidărilor frauduloase a terenurilor, proprietatea municipiului.

Persoana în cauză, în perioada 2015-2017, deținând funcția de executor judecătoresc, contrar prevederilor legislației în vigoare, a întocmit procese-verbale de preluare a dreptului de proprietate prin care a deposedat municipiul Chișinău de 4 loturi de pământ după̆ cum urmează prin:

  • Teren cu numărul cadastral 0100506048, situat în sect. Buiucani str. Calea Ieşilor, F/NR
  • Teren cu numărul cadastral 0100114232, situat în mun. Chișinău, sect. Botanica str. Grădina Botanică (chiar la intersecțiea străzilor Dacia cu Grădina Botanică).
  • Teren cu numărul cadastral 0100102283, situat în mun. Chișinău, sect. Botanica, str. Grenoble.
  • Teren cu numărul cadastral 0100418249, situat în sect. Râșcani, bd. Grigore Vieru.

Terenurile de care a fost deposedată ilegal municipalitatea au fost înregistrate la Oficiul cadastral Teritorial (în prezent Agenția Servicii Publice) în temeiul proceselor-verbale ale executorului judecătoresc în cauză.

Terenurile nominalizate au fost ulterior revândute de 3 - 5 ori, cel mai probabil, pentru a ascunde urmele infracțiunii comise prin schimbarea de proprietari.

În prezent de către Primăria Chișinău sunt efectuate toate acțiunile necesare în vederea întoarcerii în proprietatea municipalității a terenurilor de care a fost deposedată prin acțiuni ilegale, anunță în final primarul Capitalei, Ion Ceban.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0