Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Oamenii legii vor fi cu ochii în patru de Paștele Blajinilor: Câți polițiști vor activa

© Sputnik / Miroslav RotariPoliția
Poliția - Sputnik Moldova, 1920, 07.05.2021
Abonare
Aproape 3 500 de polițiști vor asigura ordinea publică de Paștele Blajinilor. Oamenii legii vor monitoriza și cum sunt respectate măsurile de protecție împotriva COVID-19 în cimitire, dar și în afara acestora. 

CHIȘINĂU, 7 mai - Sputnik. În data de 9 și 10 mai, poliția va fi din nou la datorie. Circa 3 500 de oameni ai legii vor asigura ordinea publică, vor dirija circulați și vor monitoriza cum sunt respectate normele sanitare impuse de autorități.

Cimitir - Sputnik Moldova, 1920, 07.05.2021
Societate
Câtă mâncare și băutură se cuvine să aducem de Blajini la morminte
 

Polițiștii se vor afla în cimitire, dar și în apropiere de acestea pentru a monitoriza cum oamenii s-au conformat deciziilor Comisiilor teritoriale pentru Sănătate Publică. Astfel, oamenii legii vor sta de veghe atât în localitățile unde a fost permisă desfășurarea Paștelui Blajinilor în cimitire, cât și în acele localități unde acest lucru a fost interzis.

Totodată, ofițerii îndeamnă oamenii să respecte toate măsurile de protecție și să nu supusă riscului persoanele dragi. 

În localitățile unde a fost permis accesul în cimitire, evitați aglomerația la morminte. Polițiștii vor  monitoriza respectarea distanței sociale și echiparea corespunzătoare a cetățenilor cu măști și mănuși. De asemenea, sunt interzise mesele de pomenire și consumul de băuturi alcoolice în locuri publice, inclusiv pe teritoriul cimitirelor”, se menționează în comunicatul de presă al poliției. 

Oamenii legii le recomandă tuturor să parcheze mașinile doar în locurile permise în apropiere de cimitire și să nu lase în automobile obiecte de valoare. 

„Mai mulți agenți de patrulare vor fi prezenți pe traseele din țară. Recomandăm cetățenilor să circule cu respectarea limitelor de viteze și să nu conducă vehicule dacă au consumat băuturi alcoolice”, se mai arată în comunicat. 

Totodată, părinții sunt rugați să fie prudenți și să nu-i lase pe copii fără supraveghere. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0