Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Merkel spune ce va face după plecarea din funcția de cancelar

© AP Photo / Axel HeimkenКанцлер Германии Ангела Меркель во время посещения молочной фермы в Ниенборстеле, Германия
Канцлер Германии Ангела Меркель во время посещения молочной фермы в Ниенборстеле, Германия - Sputnik Moldova, 1920, 06.05.2021
Abonare
În cadrul unui eveniment care a marcat 76 de ani de la eliberarea Olandei de ocupația nazistă, cancelarul german Angela Merkel a vorbit despre planurile de după plecarea din funcția de cancelar.

CHIȘINĂU, 5 mai - Sputnik. Cancelarul german Angela Merkel a declarat că nu are timp să se gândească la viitorul ei după ce va pleca din funcția de cancelar, ea va face acest lucru după pensionare.

Компрессорная установка Креховского месторождения природного газа - Sputnik Moldova, 1920, 20.04.2021
Merkel s-a pronunțat cu privire la calitatea gazului rusesc

Merkel, care este cancelarul federal al Germaniei din 2005, a declarat anterior că mandatul său actual este ultimul. În septembrie vor avea loc alegeri parlamentare în Germania, iar în conformitate cu rezultatele acestora urmează să se formeze un nou guvern cu un nou cancelar.

„Munca mă solicită mult acum, în timp de pandemie, așa că nu am timp să mă gândesc la ce voi face după. Și apoi (după pensionare - n.red.) voi dormi puțin, voi face o plimbare în natură și mă voi gândi la ce anume vreau - aștept cu nerăbdare, dar deocamdată voi fi fericită să-mi fac treaba", a spus Merkel la un eveniment care a marcat 76 de ani de la eliberarea Olandei de ocupația nazistă, răspunzând la o întrebare despre planurile ei de după demisie.

Ca reacție la replica moderatorului că un astfel de răspuns înseamnă de fapt că nu se vorbește încă de pensionare, Merkel a declarat: „Vom vedea”.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0