Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Ce partide politice vor accede în Parlament după alegerile anticipate - analist

© Sputnik / Mihai CarausПарламент Республики Молдова
Парламент Республики Молдова - Sputnik Moldova, 1920, 05.05.2021
Abonare
Analistul politic și-a prezentat viziunea asupra configurației politice în organul legislativ suprem al țării după alegeri – potrivit prognozelor sale, patru formațiuni politice vor accede în Parlament, însă ar putea fi mai multe.

CHIȘINĂU, 11 iul – Sputnik. Foarte curând, pe 11 iulie, cetățenii Moldovei vor determina perspectiva politică a țării lor pentru următorii patru ani, însă deja acum mulți experți importanți prognozează cine va putea accede în noua componență a organului legislativ suprem.

Cine are șanse reale să intre în Parlament și care dintre partidele politice nu vor putea accede? Analistul politic Igor Volnițchi a vorbit despre aceasta în studioul Sputnik Moldova.

În opinia lui, patru partide au șanse reale de succes politic – acestea sunt PSRM, ”Acțiune și Solidaritate” (PAS), ”Demnitate și Adevăr” (Platforma DA) și partidul Shor.

"Potrivit tuturor sondajelor, în Parlament intră și partidul Shor, care este condus de fostul primar al Orheiului, însă toate sondajele arată o un tablou diferit. Potrivit unora dintre ele, ar putea deveni partid parlamentar și partidul Platforma DA, potrivit altora are șansa de a intra în Parlament și Partidul Democrat.", - a spus interlocutorul.

Expertul nu a exclus că rezultatele unor sondaje de opinie ar putea să nu fie exacte și să nu reflecte în mod clar retrospectiva politică a țării, iar drept urmare în fotoliile de deputat s-ar putea regăsi reprezentanți chiar a cinci-șase forțe politice.

Alegeri 2016 - Sputnik Moldova, 1920, 04.05.2021
Societate
Scrutinul din 11 iulie: CEC anunță numărul oficial al alegătorilor

Membrii Comisiei Electorale Centrale din Moldova au aprobat devizul prealabil de cheltuieli pentru organizarea și desfășurarea alegerilor parlamentare anticipate, care sunt programate în țară pentru 11 iulie.

Potrivit estimărilor prealabile, cheltuielile pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie vor fi de 125 milioane 46,7 mii lei.

Sunt sau nu bani în buget pentru alegeri? Iată ce spune PAS și PSRM>>>

Această sumă include cheltuielile pentru activitatea CEC, consiliilor electorale de circumscripție de nivelul doi, birourilor electorale ale secțiilor de votare din țară și din străinătate, precum și cheltuielile pentru mijloacele de protecțiile anti-COVID etc.

Curtea Constituțională a stabilit pe 28 aprilie că hotărârea Parlamentului privind instituirea stării de urgență nu este constituțională. Astfel, șeful statului, Maia Sandu, a semnat decretul de dizolvare a Parlamentului și a stabilit data alegerilor parlamentare anticipate pentru 11 iulie 2021. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0