Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Trei adolescenți au evadat din penitenciar: Cine sunt aceștia - Foto

© Sputnik / Мирослав РотарьPenitenciar
Penitenciar - Sputnik Moldova, 1920, 05.05.2021
Abonare
Trei adolescenți care își ispășeau pedeapsa la Penitenciarul nr.10 au evadat. Administrația Națională a Penitenciarelor oferă informații despre identitatea acestora pentru ca cineva care cunoaște locul aflării lor să anunțe organele abilitate.

CHIȘINĂU, 5 mai - Sputnik. În seara de marți, 4 mai, în jurul orei 21:00, trei adolescenți de 17 și 18 ani au evadat din Penitenciarul nr.10, din satul Goian, comuna Ciorescu.

Penitenciar  - Sputnik Moldova, 1920, 02.04.2021
Societate
Un deținut riscă încă șapte ani de pușcărie: Ce a comis acesta

Potrivit Administrației Naționale a Penitenciarelor, cei trei au deteriorat gratiile de la fereastra din baie și au reușit să escaladeze edificiile de pază ale penitenciarului, iar apoi au fugit într-o direcție necunoscută. 

ANP a oferit și date despre identitatea celor trei pentru ca, eventual, să poată fi denunțați de către cei care îi cunosc și știu unde se ascund. Este vorba despre Cătălin Calughin, născut în data de 06.02.2004, originar din orașul Ungheni. Acesta a fost condamnat la doi ani și șapte luni privațiune de libertate pentru furt săvârșit prin pătrundere în încăpere și cauzarea de daune în proporții considerabile. 

Cel de-al doilea este Ion Globa, născut în data de 08.05.2003, originar din Peresecina, raionul Orhei. El a fost condamnat la un an și patru luni de pușcărie pentru pentru furt săvârșit de două sau mai multe persoane prin pătrundere în încăpere și cauzarea de daune în proporții considerabile. Totodată, acesta a fost pedepsit și pentru răpirea unui mijloc de transport, fără scop de însușire. 

Ultimul este Gheorghe Turcu, născut la 08.05.2003, originar din Cobusca Veche, raionul Anenii Noi. Tânărul a fost condamnat la zece ani de pușcărie pentru viol, satisfacerea poftei sexuale în forme perverse, furt și tâlhărie cu cauzarea daunelor în proporții considerabile. 

Oamenii legii împreună cu serviciile abilitate ale sistemului administrației penitenciare sunt în căutarea tinerilor. Astfel, s-au pus filtre în localitățile din raza penitenciarului. Potrivit ANP, adolescenții vor primi o pedeapsă suplimentară de până la șase ani pentru că au evadat din penitenciar. 

Administrația Națională a Penitenciarelor roagă persoanele care cunosc locul aflării tinerilor să apeleze la numerele de telefon: 0 (22) 40-97-87, 0(22) 35-08-90; 078777450.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0