Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Un deținut riscă încă șapte ani de pușcărie: Ce a comis acesta

© Sputnik / Miroslav RotariPenitenciar
Penitenciar  - Sputnik Moldova, 1920, 02.04.2021
Abonare
Un deținut al Penitenciarului nr.18 din Brănești riscă să mai încaseze încă șapte ani de pușcărie pentru că a comis acțiuni perverse în mediul online în privința unei minore de 12 ani. Cauza penală a fost finalizată și expediată în judecată.

CHIȘINĂU, 2 apr - Sputnik. Un deținut al penitenciarului din Brănești, având interdicția de a avea asupra sa anumite dispozitive de comunicare, a purtat discuții obscene, cu caracter sexual cu victima minoră prin intermediul rețelelor de socializare. Potrivit poliției, în cadrul discuțiilor, deținutul a determinat-o pe  victima de 12 ani să-i expedieze imaginile personale intime.

Один день ученика в пандемии - Sputnik Moldova, 1920, 30.01.2021
Societate
Violență la școală! Iată câte cazuri de abuz împotriva copiilor au fost raportate

Totodată, bărbatul i-a trimis victimei imagini foto și linkuri către conținut sexual. Timp de doi ani, deținutul a purtat discuții cu minora pentru a obține încrederea acesteia, iar ca urmare a acțiunilor perverse online comise anul trecut, acesta avea scopul  să se întâlnească cu victima pentru comiterea abuzului sexual prin contact fizic.

Dosarul deja a fost expediat în judecată, iar dacă va fi găsit vinovat, el riscă până la șapte ani de pușcărie. 

Oamenii legii avertizează repetat despre pericolul fenomenului de abuz sexual online asupra copiilor și recomandă părinților, pedagogilor și altor persoanelor care îngrijesc sau educă copiii să petreacă activități educativ-informative întru prevenirea victimizării online.

Poliția le recomandă părinților să fie un prieten bun cu copiii săi și să discute deschis cu aceștia, explicându-le măsurile de siguranță în mediul online astfel ca asemenea situații să fie evitate. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0