Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

S-a grăbit să vină pe lume: O fetiță s-a născut în ambulanță în a doua zi de Paște

© Sputnik / Anatolii KiriakAmbulanță
Ambulanță - Sputnik Moldova, 1920, 05.05.2021
Abonare
Medicii care lucrează pe ambulanțe nu au sărbătorit în perioada sărbătorilor pascale, ci au intervenit pentru a ajuta cetățenii care s-au pomenit în situații dificile. Mai mult, au primit o naștere chiar a doua zi de Paște.

CHIȘINĂU, 5 mai – Sputnik. În timpul sărbătorilor pascale, echipele medicale de la urgență au intervenit în 6 068 de situații pentru a acorda primul ajutor medical, dintre care 2 096 de pacienți au fost transportați la spital. Intervenția ambulanței a fost solicitată cel mai des de cetățenii cu urgențe cardiovasculare – 1 120 de persoane, urmate de urgențele neurologice – 888 de pacienți și urgențele traumatologice – 710 de cazuri.

Кэприянский Свято-Успенский Монастырь - Sputnik Moldova, 1920, 05.05.2021
Societate
Atenție: Iată cum va fi vremea de Paștele Blajinilor
De asemenea, 34 de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale în urma la 26 de accidente rutiere produse pe traseele naționale. Din acest număr, 29 de pacienți au fost transportați la spital. La fel, în seara zilei de 3 mai, în raionul Orhei, echipa medicală a asistat la o naștere în condiții de prespital, care a decurs fără complicații. Pe lume a venit o fetiță sănătoasă de 2 kilograme 400 de grame. După acordarea asistenței medicale, mama și copila au fost transportate la spital. 

Printre afecțiunile cu care s-au mai adresat pacienții sunt virozele, 354 de cazuri, urgențele infecțioase – 29 de solicitări, dintre care 25 de cazuri de diareie acută. Au mai fost opt cazuri de intoxicații cu alcool, cinci intoxicații cu medicamente și una cu ciuperci.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0