Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Atenție: Iată cum va fi vremea de Paștele Blajinilor

© Sputnik / Евгений ПанасенкоКэприянский Свято-Успенский Монастырь
Кэприянский Свято-Успенский Монастырь - Sputnik Moldova, 1920, 05.05.2021
Abonare
În acest ani, creștiniii din majoritatea localităților din țară vor merge la cimitire pentru a-i pomeni pe cei morți. Iată cum va fi vremea în zilele de sâmbătă, duminică și luni.

Парк - Sputnik Moldova, 1920, 04.05.2021
Temperaturi generoase ca de vară, dar iată cum va fi vremea de Paștele Blajinilor
CHIȘINĂU, 5 mai - Sputnik. Vreme frumoasă prognozează meteorologii pentru cele două zile în care moldovenii merg la cimitire pentru a-i pomeni pe cei trecuți la cele veșnice.

Astfel, pe 9 mai, cerul va fi senin și vom avea parte de mult soare. La fel, ne vom putea bucura de temperaturi ridicate.

Pentru că într-un șir de localități Paștele Blajinilor este marcat sâmbătă, vom menționa că în acea zi, în data de 8 mai, va ploua în toate ele trei regiuni ale țării. Este adevărat că ploile vor fi de scurtă durată și fără intensitate.

Totodată, temperatura aerului va fi una confortabilă, cu maxime de +13..+16 grade Celsius în nordul țării, +14..+17 grade Celsius și +15..+18 grade Celsius.

Sfântul Mare Mucenic Gheorghe - Sputnik Moldova, 1920, 05.05.2021
Sfântul Gheorghe, Purtătorul de biruință – istorie și semnificație: Calendar Ortodox

În schimb, meteorologii prognozează pentru ziua de duminică temperaturi care vor varia între +15..+20° Celsius. Potrivit Serviciului Hidrometeorologic de Stat precipitații nu sunt prognozate.

Nu va ploua nici luni, în cea de-a doua zi în care moldovenii merg la cimitire de Paștele Blajinilor. Pe 10 mai vremea va fi mai caldă. Temperaturile vor crește în medie cu 3 grade Celsius. Astfel termometrele vor indica între +18..+23° Celsius. 

Până a se bucura de aceste două zile cu soare în noaptea de vineri spre sâmbătă vom avea parte de ploi pe arii extinse. Pe 8 mai, ziua, sunt prognozate ploi slabe de scurtă durată, local cu descărcări electrice.

Vremea va fi răcoroasă. Mercurul în termometre va indica între +13..+18° Celsius. În acest an, decizia de a permite accesul în cimitire de Paștele Blajinilor se ia la nivel local, în funcție de codul instituit în fiecare localitate.

© Screenshot / Serviciul Hidrometeorologic de Stat Prognoza meteo pentru 05 mai - 11 mai 2021
Atenție: Iată cum va fi vremea de Paștele Blajinilor - Sputnik Moldova, 1920, 05.05.2021
Prognoza meteo pentru 05 mai - 11 mai 2021

 Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0