Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Petrovici, despre Țîcu: Un purtător al memoriei genetice a înfrângerii

© SputnikМемориал, Кишинев
Мемориал, Кишинев - Sputnik Moldova, 1920, 05.05.2021
Abonare
Șeful Comitetului Național "Victoria", Alexei Petrovici, a reacționat la provocarea lansată de șeful Partidului Unității Naționale, Octavian Țîcu, la memorialul militar Eternitatea din Capitală.

CHIȘINĂU, 5 mai - Sputnik. Alexei Petrovici, șeful Comitetului Național "Victoria", a declarat că insulta deliberată adusă memoriei a milioane de oameni nu ar trebui în niciun caz să rămână nepedepsită.

Мемориал Вечность - Sputnik Moldova, 1920, 05.05.2021
Republica Moldova
Ministrul Apărării i-a răspuns unionistului Țîcu
„Dacă trecem cu vederea astfel de ieșiri, cineva ar putea să aibă impresia că toată lumea este de acord cu ele", a spus Petrovici într-un interviu acordat pentru Sputnik Moldova. „Între timp, această poziție absolut jignitoare a lui Țîcu este susținută de un număr nesemnificativ de cetățeni ai țării noastre.

Mai mult, trebuie să răspunzi pentru cuvintele tale. Aceasta nu este o glumă, aceasta este o insultă adusă memoriei a milioane de oameni. Milioane de civili care au murit din mâinile călăilor naziști și milioane de soldați și ofițeri care au murit pe fronturile celui de-Al Doilea Război Mondial. Tăcerea ca răspuns la o asemenea scuipare în față impertinentă, cred, este pur și simplu, imposibilă".

În același timp, Petrovici crede că astfel de „provocări răutăcioase” ale lui Octavian Țîcu și ale asociaților săi sunt în mare măsură „programate”.

Посольство России в Молдове - Sputnik Moldova, 1920, 05.05.2021
Republica Moldova
Ambasada Rusiei: Sperăm că în Moldova renașterea fascismului nu se va produce
„Cred că aceasta este o chestiune de memorie genetică. Noi, descendenții câștigătorilor, avem această amintire a Victoriei. Dar există și alți cetățeni care sunt purtători ai memoriei genetice a înfrângerii. Eu și tovarășii noștri facem totul pentru a ne perpetua memoria, pentru a o transmite compatrioților noștri care gândesc diferit, care se activează, în mod tradițional, în ajunul Zilei Victoriei pentru a întuneca în orice fel această sărbătoare. Memoria genetică a înfrângerii este cea care îi împinge pe cetățeni ca „deputatul-atletul-intelectualul” nostru la astfel de provocări”, a spus Petrovici.

Șeful Comitetului Național al Victoriei consideră, de asemenea, că structurile oficiale ale statului moldovean ar fi trebuit să reacționeze la live-ul ofensator al lui Țîcu.

 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0