Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ministrul Apărării i-a răspuns unionistului Țîcu

© Sputnik / Miroslav RotariМемориал Вечность
Мемориал Вечность - Sputnik Moldova, 1920, 05.05.2021
Abonare
Liderul PUN a înregistrat un videoclip la Memorialul „Eternitate” din Capitală, afirmând că „monumentele sovietice sunt reparate, dar bani pentru alegeri nu sunt”. „Niciun ban nu se cheltuiește astăzi pentru repararea Memorialului”, i-a răspuns ministrul Apărării

CHIȘINĂU, 5 mai – Sputnik. Ministrul interimar al apărării, Victor Gaiciuc, a declarat pentru Sputnik că lucrările de renovare care se efectuează astăzi pe teritoriul Memorialului militar „Eternitate” din Chișinău nu costă absolut nimic bugetul de stat al Moldovei.

S-ar putea ca Octavian Țîcu pur și simplu să nu știe nimic despre asta.

„Noi am stabilit în contractul cu compania care a efectuat anul trecut lucrări serioase de reparație a Memorialului Gloriei Militare ”Eternitate” și care astăzi face acolo mici reparații cosmetice, următoarea condiție: compania se angajează să mențină obiectul în stare corespunzătoare timp de zece ani și, dacă este nevoie, să efectueze lucrările necesare pentru asta. Astfel, pentru reparațiile cosmetice care se fac astăzi la Memorial nimeni nu-i plătește nimănui nimic", a declarat ministrul moldovean al Apărării într-un interviu pentru Sputnik Moldova.

Totodată, Gaiciuc a refuzat categoric să intre în polemici cu Țîcu. Însă a ținut să amintească de anumite lucruri.

Министр обороны РМ Виктор Гайчук - Sputnik Moldova, 1920, 23.04.2021
Republica Moldova
Gaiciuc: În Moldova nu va izbucni un nou conflict

”Doritori de a rescrie istoria au fost, sunt și, desigur, vor fi. Însă noi încă nu am uitat că drapelul pe Reichstag a fost arborat de soldatul sovietic - ostaș al acelei armate în care sute de mii de moldoveni au luptat împotriva fascismului. Au luptat și au învins. Și au meritat ca memoria lor să fie onorată de nepoți.

Orice persoană normală se bucură de victoria binelui asupra răului. Iar tribunalul internațional de la Nürnberg, voi aminti iarăși de un lucru evident, a recunoscut fără echivoc fascismul drept un mare rău... ” a declarat Gaiciuc.

Cum va fi marcată Ziua Victoriei în acest an - răspunsul ministrului Apărării>>>

Liderul Partidului unionist al Unității Naționale, Octavian Țîcu, și-a făcut declarația în preajma Zilei Victoriei din 9 mai. În această zi de sărbătoare, reprezentanții organizațiilor obștești și autorităților din Moldovei urmează să depună flori la memorialul „Eternitate”.

Complexul memorial „Eternitate” a fost construit la Chișinău în memoria ostașilor care au murit în luptele pentru eliberarea Moldovei de ocupanții germano-fasciști în anii Marelui Război pentru Apărarea Patriei. Inaugurarea lui a avut loc pe 9 mai 1975.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0