Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Maia Sandu spune că vin vremuri mai bune: Iată ce a avut în vedere

© Sputnik / Mihai CarausMaia Sandu
Maia Sandu - Sputnik Moldova, 1920, 05.05.2021
Abonare
Un lot de 100 de mii de doze de vaccin cu titlu de donație va ajunge în curând în Republica Moldova, anunță președintele Maia Sandu.

CHIȘINĂU, 5 mai - Sputnik. Încă 100 de mi de doze de vaccin împotriva coronavirusului vor ajunge în țara noastră. Lotul este o donație oferită de România, anunță pe pagina sa de Facebook, președintele Republicii Moldova. 

„Suntem profund recunoscători României pentru solidaritatea fără margini. Le mulțumesc din suflet domnului Președinte Klaus Iohannis, Prim-ministrului Florin Cîțu, tuturor românilor pentru ajutorul imens în aceste vremuri”, scrie Maia Sandu.

Laura Țurcan - Sputnik Moldova, 1920, 01.05.2021
Vaccin anti-COVID: Cum este păstrat serul în Moldova

Într-un briefing de presă, prim-ministrul României, Florin Cîțu, a declarat că România este gata chiar din această săptămână să și vândă vaccin Astra Zeneca, câte 200 de mii de doze lunar. 

„Am aprobat un proiect de Hotărâre de Guvern prin care donăm încă 100 de mii de doze de vaccin Astra Zeneca Republicii Moldova și am pregătit și detaliile pentru a dona 100 de mii de doze Ucrainei. De săptămâna aceasta putem să și vindem doze de vaccin Astra Zeneca în Republica Moldova - 200 de mii de doze lunar”, a declarat premierul român după ședința Guvernului. 

Președintele Republicii Moldova a precizat în postarea sa de pe Facebook că a solicitat Guvernului de la Chișinău să deschidă și să anunțe posibilitatea de a se vaccina pentru toate categoriile de cetățeni.

„Vaccinarea, alături de respectarea în continuare a măsurilor de protecție, în special purtarea măștii, reprezintă calea prin care putem reveni la normalitate. Vă îndemn pe toți să vă vaccinați și să puneți umărul la eforturile comune de oprire a pandemiei. Vin vremuri mai bune”, a scris șeful statului.

Potrivit Maiei Sandu, prețul pentru vaccinul pe care în va procura Republica Moldova din România este prețul negociat de Uniunea Europeană. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0