Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

De Ziua Biruinței, în Chișinău se va desfășura marșul "Regimentul nemuritor"

© Sputnik / Мирослав Ротарь"Regimentul nemuritor" la Chişinău
Regimentul nemuritor la Chişinău - Sputnik Moldova, 1920, 05.05.2021
Abonare
Comitetul Național de Coordonare "Victoria" a anunțat că în Chișinău se va desfășura Marșul Memoriei; coloana se va deplasa din Piața Marii Adunări Naționale la Memorialul Eternității.

CHIȘINĂU, 5 mai - Sputnik. În Chișinău se va desfășura Marșul Memoriei "Regimentului Nemuritor". Acest lucru a fost anunțat de șeful Comitetului Național de Coordonare „Victoria”, Alexei Petrovici.

Посольство России в Молдове - Sputnik Moldova, 1920, 05.05.2021
Republica Moldova
Ambasada Rusiei: Sperăm că în Moldova renașterea fascismului nu se va produce
Organizatorii îi invită pe toți cetățenii țării să participe la marș. Marșul va avea loc pe 9 mai, începând de la ora 9.30, din Piața Marii Adunări Naționale.

"Nu suntem indiferenți, ne străduim să păstrăm istoria faptelor de eroism săvârșite de  eroii Marelui Război Patriotic. Considerăm că este important și necesar să sărbătorim cu demnitate 76 de ani de la Victorie, vom merge într-o singură coloană pe străzile Capitalei către memorialul gloriei militare „Eternitatea”, a spus Petrovici la un briefing.

Șeful comitetului de coordonare „Victoria” a condamnat încercările de falsificare a istoriei și declarațiile menite să denigreze memoria eroilor căzuți pe fronturile Marelui Război Patriotic în lupta împotriva nazismului.

Мемориал Вечность - Sputnik Moldova, 1920, 05.05.2021
Republica Moldova
Ministrul Apărării i-a răspuns unionistului Țîcu
"Cu trei sferturi de secol în urmă, cel mai cumplit război din istoria omenirii s-a încheiat. Dar memoria marii Victorii este pusă la îndoială de unele comunități radicale. Încearcă să o șteargă, încearcă să o denigreze, încearcă să o rescrie în beneficiul ambițiilor lor politice. Cel mai bun răspuns dat falsificatorilor va fi Marșul Memoriei, recunoștința noastră sinceră față de cei care au luptat în timpul Marelui Război pentru Apărarea Patriei, cei care au murit apărând țara noastră, cei care au supraviețuit până în ziua de astăzi, veteranii care locuiesc printre noi", a spus Petrovici.

Evenimentul va avea loc în conformitate cu toate standardele sanitare stipulate de Comisia Națională Extraordinară pentru Sănătate Publică, au spus organizatorii. Toată lumea va primi măști de protecție în timpul evenimentului.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0